Tesla – egy briliáns elme és egy kivételes ember

Szerző
Kiadványajánló

Tesla FortunaNikola Tesla nem csupán zseniális feltaláló volt, akinek tudományos munkássága felbecsülhetetlen hatást gyakorolt a technika fejlődésére, hanem egy olyan új tudóseszmény megtestesítője is, aki a képzelet alkotóerejére támaszkodik, és – nem utolsó sorban – tudását önzetlenül az emberiség javára fordítja.

A géniusz életútját, feltalálói pályafutásának történetét végigkísérve bepillantást nyerhetünk tudományos, fizikai és elektronikai felfedezéseinek kulisszatitkaiba, párhuzamban önismereti és önirányítási képességének tudatos fejlesztésével. A Új Akropolisz Kiadó Fortuna Füzetek 9. részéből megismerhetjük Tesla életét, a teremtő képzeletről alkotott elveit és gyakorlatait, szemléletét a régi és új típusú tudós-ideálról. Megtudhatjuk, hogyan kötődik Budapesthez, milyen hatást gyakorolt életére Mark Twain és a magyar író, Jósika Miklós, miként játszott szerepet egy kolerajárvány a tudóssá válásában, és hogy miért vetette el végül néhány – tökéletesen működő – találmányát. A fotókkal és portrékkal illusztrált, olvasmányos stílusban megalkotott zsebkönyvet akkor is élvezettel forgathatja az olvasó, ha egyébként nem jártas a fizika vagy az elektromosság szikrázó világában.

A kiadvány szerzője, Havasi Ferenc a legendás tudós nem mindennapi gondolatvilágába kalauzolja az olvasót. Különleges kapcsolatrendszerbe helyezi Tesla természettudományos életművét és szellemi hagyatékát, olyan napjainkban is aktuális filozófiai témakörökkel fűszerezve, mint az önismeret és önirányítás, vagy az embernek önmagához, az emberiséghez, vagy akár a világhoz fűződő harmonikus viszonya.

[Havasi Ferenc: Tesla – egy briliáns elme és egy kivételes ember, Új Akropolisz, 2009, A6 méret, 56 oldal]