Tegyünk 1%-kal többet!

Összefoglaló a 2015-ös tevékenységeinkről


Az Új Akropolisz 2015-ös tevékenységeiAz Új Akropolisz önkéntes alapon szerveződő, nonprofit közhasznú egyesület. Széleskörű filozófiai-kulturális tevékenységünket az egyesület tagjainak önkéntes munkája, valamint a céljainkkal egyetértő magánemberek támogatása teszi lehetővé.

Adójának civil szervezeteknek adható 1%-ával ilyen és ehhez hasonló tevékenységek megvalósulásához járulhat hozzá:

 

FILOZÓFIA
1287 filozófiaóra 6 városban

Ebben az évben is minden városban több alkalommal indítottunk az etika, a filozófiai politika és a történetfilozófia kérdéseit tárgyaló gyakorlati filozófiakurzust. Az erre épülő további kurzusokon (keleti és nyugati bölcsesség, pszichológia, szimbolizmus, erkölcsfilozófia) heti rendszerességgel országszerte több mint 250 ember vett részt rendszeresen. Országszerte megünnepeltük A filozófia világnapját, valamint városi rendezvényeken, fesztiválokon népszerűsítettük a filozófiát változatos formákban és eszközökkel.

Lélektérkép a Sziget Fesztiválon

Filozófusok éjszakája Győrött

Kerekasztal-beszélgetés A filozófia világnapján

KULTÚRA
182 kulturális program 6892 résztvevővel

2015-ben 149 mindenki számára látogatható filozófiai-kulturális rendezvényt szerveztünk: előadások, beszélgetések, szemináriumok, városnéző séták, kiállítások, színielőadások, zenés programok váltogatták egymást az eklekticizmus, az értékek keresése és az együttműködés jegyében.

A filozófia világnapja

A Szellem és a gondolat szabadságának napja

Szimbólumfestés a Múzeumok Éjszakáján

Gyerekeknek 32 alkalommal tartottunk meseelőadásokat, zenés-táncos-játékos foglalkozásokat, hogy minél többször találkozhassanak az emberi kultúra sokszínűségével és az emberben és a természetben rejlő értékekkel: a jósággal, a szépséggel és a harmóniával.

Győri Zenekuckó

Mesék szárnyán a Föld körül... programsorozat

Történelmi kalandtábor kisiskolásoknak

Kiadói tevékenység

Az év folyamán körülbelül 65 filozófiai-etikai és kulturális cikket publikáltunk honlapunkon, illetve havonta megjelenő kulturális hírlevelünk hasábjain. Kiadónk két új könyvet jelentetett meg az évben, és megrendeztük jubileumi, 20. Erénynek Erejével novella- és esszépályázatunkat.

Erénynek erejével - mesék, novellák, esszék szépségről, jóságról és igazságosságról (novelláskötet a pályázat legjobbjaiból)

Delia Steinberg Guzmán: A hétköznapok hőse (esszégyűjtemény)

ÖNKÉNTESSÉG
2862 önkéntes munkaóra 20 akció során

Ember- és természetvédelmi akcióinkhoz csatlakozók idén is tudtak tenni valamit a környezetükért és a természeti értékek megőrzéséért, valamint a nélkülözők és a fogyatékossággal élők megsegítésére. Ezen kívül országszerte tartottunk olyan képzéseket és kurzusokat, ahol a résztvevők a vészhelyzetekre való felkészülést, a túléléshez és a segítségnyújtáshoz hasznos ismereteket sajátíthattak el.

Gellért-hegy takarítás

Élelmiszer-, játék- és ruhagyűjtési akció

Élj túl, hogy segíthess - felkészítő kurzus önkénteseknek