Azt mondták... a kreativitásról

  Idézetválogatás


  stég_eric lynch.jpg„Kreatív személyiségek nélkül elképzelhetetlen a gondolkodás és az önálló véleményalkotás, a társadalom felfelé ívelő haladása, mint ahogy elképzelhetetlen az egyéni személyiség fejlődése a közösség tápláló talaja nélkül.”
  (Albert Einstein)

  „A kreativitáshoz tudásra van szükség, a tudás megszerzése pedig időbe és ismétlésekbe kerül. Sokszor mondják, hogy az embernek spontánul kell cselekednie ahhoz, hogy kifejezhesse, ami a bensőjében megszületik. De miféle bensőről van szó? Ha ami nem test, az mind benső, akkor abban a földi szenvedélyek ugyanúgy megtalálhatók, mint a misztikus eksztázis... Ha ki kell fejeznünk valamit, akkor azt mutassuk meg, ami bennünk a legjobb, és abból teremtsünk, ami bennünk a legjobb.”
  (Delia Steinberg Guzmán)

  „Kreativitás = 10% tehetség és 90% elszántság.”
  (Thomas Alva Edison)

  „Nagyon fontos, hogy soha ne hagyjuk abba a kérdezést. Hogy miért létezik a kíváncsiság, megvan az oka. Csak tisztelni lehet azt, aki az örökkévalóság titkát, az életet, a valóság csodás szerkezetét fürkészi. Elég, ha valaki mindennap csupán egy piciny darabot felfog ebből a csodából. Soha ne veszítsd el a jámbor kíváncsiságot.”
  (Albert Einstein)

  „A kreativitás csodálatos vegyüléke a gátlásoktól mentes gyermeki energiának és ellentétének, a rendezettséggel bíró, fegyelmezett felnőtt intelligenciának.”
  (Norman Podhoretz - amerikai író)

  „Az igazi érték az emberi élet jellegzetességei közül számomra nem a politikai beállítottság, hanem a kreatív, érző egyén, az egyéniség; ez maga teremti meg a nemest és fenségeset, ugyanakkor a tömeg, mint olyan, gondolkodásban és érzelemben megszürkül.”
  (Albert Einstein)

  „A kreativitás a létező legnagyobb lázadás. Ha teremteni akarsz, meg kell szabadulnod minden beléd nevelt meggyőződéstől; máskülönben kreativitásod nem lesz más, mint másolás – mindössze egy indigómásolat lesz. Csupán akkor lehetsz kreatív, ha egyén vagy, a tömegpszichózis részeként nem tudsz teremteni. A tömegpszichózis nem kreatív; vánszorgó életet él, nem ismer táncot, sem dalt, sem örömöt; gépies. Aki teremt, nem követheti a jól kitaposott ösvényt. Fel kell kutatnia a saját útját, magának kell keresgélnie az élet dzsungelében.”
  (Albert Einstein)
   

  madár_Alice Popkorn.jpg

  „A kreativitás nem az, hogy kitalálj egy dolgot, hanem hogy megvalósítsd azután, hogy kitaláltad.”
  (James Russell Lowell - amerikai romantikus költő)

  „Nem azzal van a baj, hogy elménkbe ne fogannának új, zseniális gondolatok, hanem azzal, hogy nem tudjuk a régieket kitenni. Elménk olyan, mint egy ódon bútorokkal telezsúfolt épület. Ha kitisztítod elméd egy kis szegletét, kreativitásod azonnal be fogja tölteni valami újjal.”
  (Dee Hock – üzletember)

  „Az alkotó szellem nem kérdezi – tudja.”
  (Salvador de Maradiaga)

  „A kreativitás nem új módszer, hanem új látásmód.”
  (Edith Warton)

  „A kreativitás olyan tanulási folyamat, ahol ugyanaz a személy egyben tanár és diák is.”
  (Arthur Koestler)

  „A kreativitás a rendszeres és megfeszített erejű munka gyümölcse.”
  (Peter Drucker)

  „Az alkotás nem más, mint az egység megteremtése.”
  (P. Teilhard de Chardin)
  A képeket készítették (sorrendben):
  eric lynch
  Alice Popkorn