Hírlevél

Az Új Akropolisz Kulturális Hírlevele

Havonta megjelenő KULTURÁLIS HÍRLEVELÜNK, a részletes programismertetés és előadásaink bővebb ajánlói mellett, portrékat, rövidebb tanulmányokat, közös gondolkodásra hívó kisebb esszéket, illetve interjúkat tartalmaz, amelyek - például Gárdonyi Géza életpályájától, a Ji King bölcsességén át az ókori görög színház önismeretre nevelő szerepéig - számos témát felölelnek. Ha kívánja, elektronikus hírlevelünket az Ön címére is elküldjük.

Hírlevél archívum

Ízelítő a legújabb számból:


Útonjárók

Bármelyik úton induljunk is el, előbb-utóbb találkozunk önmagunkkal. Elérkezünk egy ponthoz, ahol a változásért, azért, hogy a megismert Jót, Szépet és Igazat követni tudjuk, küzdenünk kell. Mi magunk válunk ösvénnyé, amint élni kezdjük a filozófiát. Lehet, hogy változtatnunk kell eddigi szokásainkon, vagy felül kell vizsgálni hozzáállásunkat, esetleg hátat kell fordítanunk eddigi vélekedéseinknek. Ez a legkevésbé látványos, mégis a legnagyobb küzdelem, amelyet mindenki maga vív meg.

Ajánljuk...

Egy olyan korban élünk, amelynek a többihez hasonlóan sajátos értékei vannak, és tagadhatatlan gondokkal küzd. Bátran rájuk mutatni nem a borúlátás jele, hanem józanságra vall. A hagyományos filozófia, amelyet korunkhoz igazítva felelevenítünk az Új Akropoliszban, egyik alaptétele, hogy a filozófia az igazság keresésének egyik útja. Nincs itt szó abszolút igazságról, vagy bármiféle dogmáról, hanem a fejlődésre törekvő tudatos igyekezetről...

20 éve Erénynek erejével

1995 óta, húsz éve rendezzük meg az Új Akropolisz Filozófiai Iskola Erénynek erejével novella- és esszépályázatát, amelyre rendszeresen nem publikáló amatőr tollforgatóktól és billentyűzet-kattogtatóktól érkeznek írások. A két évtized alatt beérkezett több mint ezer pályamű arról tanúskodik, hogy ma is sokakban él az elbeszélés szeretete, ami arra sarkallja az írót, hogy megtalálja a mondanivalójának leginkább megfelelő formát. Legyen az mese, novella vagy esszé, a nyelvi szépségen túl és a műfaji különbözőség ellenére az elgondolkodtató, filozófiai tartalom táplálja a szellemet.

Oszd meg az élményt!

Perzselő meleg, varázslatos tenger, tücsökzenés esti park, esetleg eget ostromló hegyek? Találkoztál olyan pillanattal, élménnyel, amelyet fotón megörökítve szívesen tennél közkinccsé? Várjuk az inspiráló, fénnyel teli, szép vagy tanulságos, szívet-lelket megmozgató fotókat!

Kitekintő

Izgalmas kihívás volna összeszámolni, hány zsák szemetet gyűjtöttek vagy hány méter korlátot festettek le összesen mindazok az önkéntesek, akik az Új Akropolisz szervezte Gellért-hegy tisztítási akciókon részt vettek az elmúlt tíz évben. Szeptember 27-én, az idei Tiszta hegyek világnapján ismét nekivágunk!


Hírlevél archívum

Elektronikus hírleveleink archívumában korábbi számaink között kedvedre böngészhetsz...
Jó olvasást kívánunk! Kacsintás