Hírlevél

Az Új Akropolisz Kulturális Hírlevele

Havonta megjelenő KULTURÁLIS HÍRLEVELÜNK, a részletes programismertetés és előadásaink bővebb ajánlói mellett, portrékat, rövidebb tanulmányokat, közös gondolkodásra hívó kisebb esszéket, illetve interjúkat tartalmaz, amelyek - például Gárdonyi Géza életpályájától, a Ji King bölcsességén át az ókori görög színház önismeretre nevelő szerepéig - számos témát felölelnek. Ha kívánja, elektronikus hírlevelünket az Ön címére is elküldjük.

Hírlevél archívum

Ízelítő a legújabb számból:


Szavak – falak és hidak

A kommunikáció korában élünk, soha ennyi és ilyen gyors csatornánk nem volt az információátadásra és kapcsolatteremtésre. Néha mégis úgy tűnik, mintha elvesztettük volna a valódi kommunikáció képességét. Elbeszélünk egymás mellett, túlbeszélünk dolgokat, van, hogy szinte meg sem halljuk egymást. De vajon tudjuk-e, hogy mi hogyan kommunikálunk?.

THX vs. köszönöm?

Ma már nem „amint lehetséges”, hanem asap kérünk választ, és nem találkozóra, hanem meetingre igyekszünk; tennivalóink helyett to-do-listünk végére kell járnunk. Ha a légyszi még mindig túl hosszú, akkor pls, és amikor döntésre, vagy pedig választ várunk, akkor csak TBD, sőt RSVP. Ha végre itt a péntek, akkor TGIF, és mellesleg (btw) nem a hasunkat fogva kacagunk, hanem… LOL.

Mindig újabb kincs – Interjú Major Eszter dalszövegíróval

Írt már dalszöveget finom hangú női énekeseknek, vagány operett színészeknek és akár pop rock csapatnak is. Major Eszter dolgozott már együtt a Hooligansszel, Bereczki Zoltánnal, Szekeres Adriennel vagy a Vastag testvérekkel, hogy csak néhányukat említsük. A dalszövegei „jól állnak” az előadóiknak, és a sorok között – a műfaj engedte keretek között – mindig megbújik egy-egy mélyérzésű gondolat vagy belső tapasztalatból merített, megér(t)ett érzés, amely így általános emberivé válva bárkit megszólíthat. Major Eszterrel Bujáki Márton beszélgetett.

Szó-kincs-kereső!

Ezúttal játékos szinonima keresésre, avagy huncut hasonszó kutatásra hívunk! Gyűjtsd össze az „eredményes együttműködés” kifejezés hasonló jelentésű alternatíváit, és küld be email címünkre!

Kitekintő

Művészet vagy bűvészet a nyelvészet? – kérdezhetik a magyar nyelv kincsesbányájában kutakodó külföldiek, amikor kicsit elakadnak az alanyi és tárgyas ragozás erdejében. De hazánk fiai közül is bárkivel megeshet, hogy képtelen képzők és rémes ragok kerülnek ki a „kezei” közül.


Hírlevél archívum

Elektronikus hírleveleink archívumában korábbi számaink között kedvedre böngészhetsz...
Jó olvasást kívánunk! Kacsintás