Hírlevél

Az Új Akropolisz Kulturális Hírlevele

Havonta megjelenő KULTURÁLIS HÍRLEVELÜNK, a részletes programismertetés és előadásaink bővebb ajánlói mellett, portrékat, rövidebb tanulmányokat, közös gondolkodásra hívó kisebb esszéket, illetve interjúkat tartalmaz, amelyek - például Gárdonyi Géza életpályájától, a Ji King bölcsességén át az ókori görög színház önismeretre nevelő szerepéig - számos témát felölelnek. Ha kívánja, elektronikus hírlevelünket az Ön címére is elküldjük.

Hírlevél archívum

Ízelítő a legújabb számból:


Egyedül a bajban?

Mindnyájan harcolunk. Néhány megmérettetést észre sem veszünk, mások pedig mintha elhatalmasodnának felettünk és úgy tűnik, nincs meg a megfelelő eszközünk, hogy túljussunk rajtuk. Ki-ki nap mint nap helytáll a maga harcterén, és mindenki más és más eszközöket választ, hogy előbbre jusson, vagy csak túljusson egy nehézségen.

Herkules, a Vasember

Szerte a világon májusban mutatják be az év egyik – ha nem a – legjobban várt akciófilmjét, a Bosszúállók folytatását, amelyben a szuperhősöknek Ultronnal, a mesterséges intelligenciával felruházott robottal kell megküzdeniük. A kasszasiker-várományos sztori egyike a manapság különösen divatos képregény-adaptációknak. Ezek a történetek, túl a lenyűgöző látványvilágon és az akciódús jeleneteken, a mindennapi külső mögött rejtőző nem mindennapi karaktereknek köszönhetik sikerüket. A szuperhősök, bár bizonyos jellemző vonásaikban kitűnnek a tömegből, általában hús-vér emberek, akárcsak a néző, aki így a hétköznapisággal együtt a hősiesség belső esélyével is azonosulhat.

I. Budapesti Slam Philosophy viadal

Ahogy márciusi számunkban beharangoztuk, 2015. április 18-án megrendeztük az I. Budapesti Slam Philosophy viadalt, amelynek döntőjében 11 pályamunka mérkőzött. A kiírás mottója: „Ha Te változol, minden változik!” egyszerre jelentett tág teret és viszonyítási pontot a versenyzőknek. A minket körülvevő folytonos változást, ahol minden hat mindenre, és az egyensúly keresését „énekelték meg” a slammerek.

Vesd be magad!

Talán nem lepődsz meg, hogy ezúttal hősi játékra hívunk. Ha magadra ismersz olykor egy-egy film többre hivatott hétköznapi hősében, egy-egy történet csetlő-botló, de nagy tervekkel és jó szándékkal teli figurájában, itt az alkalom, hogy a tettek mezejére lépj!

Kitekintő

A Gellért-hegy szokásos vasárnapi látogatókörét 2015. április 19-én szerszámokkal felszerelt, színes megkülönböztető mellényt viselő fiatalok egészítették ki, birtokba véve a népszerű kirándulóhely ösvényeit. Az Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesület ökológiai akciójának résztvevői a hegy tisztításával tisztelegtek a természetnek A Föld napja alkalmából.


Hírlevél archívum

Elektronikus hírleveleink archívumában korábbi számaink között kedvedre böngészhetsz...
Jó olvasást kívánunk! Kacsintás