Hírlevél

Az Új Akropolisz Kulturális Hírlevele

Havonta megjelenő KULTURÁLIS HÍRLEVELÜNK, a részletes programismertetés és előadásaink bővebb ajánlói mellett, portrékat, rövidebb tanulmányokat, közös gondolkodásra hívó kisebb esszéket, illetve interjúkat tartalmaz, amelyek - például Gárdonyi Géza életpályájától, a Ji King bölcsességén át az ókori görög színház önismeretre nevelő szerepéig - számos témát felölelnek. Ha kívánja, elektronikus hírlevelünket az Ön címére is elküldjük.

Hírlevél rendelés

Hírlevél archívum

Ízelítő a legújabb számból:


Nyár – a lélek lehetősége

Már beléptünk a nyár kapuján. Újra átéljük a természet ciklusának egyik ismétlődő fázisát, bár talán pontosabb, ha azt mondjuk, hogy alávetjük magunkat neki. De a passzivitás helyett hasznosabb lenne, ha kicsit jobban tudatosítanánk életünk valamennyi pillanatát, és nem csupán kihúznánk naptárunkban a szinte észrevétlenül múló napokat. A nyár különleges időszak, azonban mára nagyrészt elveszítette jelentésének mélységét.

Filozófia mint életmód

A kínálkozó alkalmakról és az időzítésről kérdeztük a Ji Kinget.

Mit tehetünk lelki egészségünkért?

„Ha nem érzed magad jól ott, ahol vagy, ne vonulj vissza gyáván, hanem lépj egyet, és jobban fogod érezni magad. Minden helyzetben a kezdeményezés a siker kulcsa ezen a világon, és akármelyik másikon is.”

Filozófiai kvíz

Filozófiai kvízünkben nagy gondolkodókkal töprengünk együtt.

Írd meg nekünk tippjeidet! A helyes megfejtők között jegyeket sorsolunk ki, amelyek beválthatók egy tetszés szerinti programunkra.

Azt mondták… a nyugalomról

„Néha elég egy békés pillanat, a természet és a körülmények elmélyült megfigyelése, hogy csodálatos folyamatok induljanak el bennünk, amelyek csak arra vártak, hogy felfedezzük és magunkba fogadjuk őket.”
(Delia Steinberg Guzmán)

Filozófiai életmódsátor a Szigeten


Hogy van az, hogy mindig a tiéd az utolsó szó? Miért zuhansz össze minden egyes szakítástól? Mit eszel annyira a szép tárgyakon vagy a technikai kütyükön? Hogyan tanulhatsz meg nemet mondani? Miért nem bírod a kötöttségeket, vagy épp miért vagy a szokások rabja? Egyáltalán, milyennek „kell” lennie egy „igazi nőnek” vagy „eszményi férfinak”? Kvízeink és a hozzájuk kapcsolódó beszélgetések segítségével összeállhat a kép: rájöhetsz, milyen mélyebb mozgatórugók rejlenek hétköznapi tetteid mögött, és eszközöket kaphatsz, hogy kiteljesítsd szunnyadó képességeidet magad és mások javára.

Hírlevél archívum

Elektronikus hírleveleink archívumában korábbi számaink között kedvedre böngészhetsz...
Jó olvasást kívánunk! Kacsintás