Hírlevél

Az Új Akropolisz Kulturális Hírlevele

Havonta megjelenő KULTURÁLIS HÍRLEVELÜNK, a részletes programismertetés és előadásaink bővebb ajánlói mellett, portrékat, rövidebb tanulmányokat, közös gondolkodásra hívó kisebb esszéket, illetve interjúkat tartalmaz, amelyek - például Gárdonyi Géza életpályájától, a Ji King bölcsességén át az ókori görög színház önismeretre nevelő szerepéig - számos témát felölelnek. Ha kívánja, elektronikus hírlevelünket az Ön címére is elküldjük.

Hírlevél archívum

Ízelítő a legújabb számból:


A szellem szabadsága

Aki próbálta már saját kezébe venni a sorsát, talán tapasztalta, hogy nem lehet a szakadékon két kis ugrással átjutni. Lendületre, elszántságra és hitre van szükség, hogy a célra szegezett tekintettel elrugaszkodjunk. Minden olvasónkat szeretettel meghívjuk február 14-én 16.00-tól az Új Akropolisz nyílt napjára, ahol „Létkérdések egy tea mellett” mottóval közösen beszélgetünk, gondolkodunk arról, hogy létezik-e egy egész életre szóló életelv, mit jelent a Sors és meddig is terjed a szabadságunk.

Szabadság-e, ha nem tudunk láncainkról?

A ránk zúduló információáradat rászoktat bennünket, hogy hiányos adatok alapján hozzunk döntéseket és tájékozatlanul vagy féligazságok alapján formáljunk véleményt. Helyes dolog kiállni a véleményünkért, de különös módon az sehol sem elvárás, hogy véleményünk helyességéről, akár – utólag is – meggyőződjünk.

Elsimított ráncok, elszakított láncok

Egyetlen nap alatt is számos szerepkörben állunk helyt, személyiségünk, vágyaink más-más vonásairól lebbentjük fel a fátylat, és a legkülönbözőbb erőket mozgósítjuk, hogy boldogulni tudjunk barátaink, munkatársaink, a család és más közösségeink körében. De mit tegyünk, ha nem mindig tudatosan bújunk bele egyik-másik szerepkörbe, hanem perszónánk (azaz álarcunk vagy személyiségünk) esetleg az orrunknál fogva vezet?

Filozófiai játék

Próbáltál már megszabadulni valamilyen álarctól, szereptől, szokástól? Mi segített benne? Honnan vetted a inspirációt? Ha van olyan idézeted, gondolatod, amelyet örömmel megosztanál másokkal, küldd be nekünk!

Kitekintő

Mindnyájunknak meg kell küzdenie vele nap mint nap, hogy legjobb tudásunk szerint tegyük, amit tennünk kell. Kis videónk bár elsősorban női próbákat sorjáz, de a kihívás, hogy adott helyen és pillanatban „beleálljunk a helyzetbe”, életkortól és nemtől független feladat.


Hírlevél archívum

Elektronikus hírleveleink archívumában korábbi számaink között kedvedre böngészhetsz...
Jó olvasást kívánunk! Kacsintás