Gyerekprogramok

Mesék szárnyán a Föld körül – A japán Cseresznyevirágzás ünnepe

Dátum: 
2016. április 17. vasárnap, 15:00
Helyszín: 
Füvészkert, Budapest VIII. ker., Illés u. 25
kandzsikat festő gyerekekKépzeletbeli kalandozásaink következő állomásaként az ébredező természetbe, egy titkokkal teli japánkertben megbúvó Sakura-szentélybe hívja Mesemanó a gyerekeket, hogy a szent cseresznyefát őrző távoli rokona segítségével egy elveszett mese nyomába eredjünk. Utunk során kezünkbe ecsetet ragadva megismerkedünk a japán betűk világával, jószerencsét hozó darvak hajtogatásával fejlesztjük kézügyességünket, majd miután megfigyeltük, hogyan bont szirmot a cseresznyevirág, különleges nyomdatechnikával igyekszünk mi is szépet alkotni.

Mesék szárnyán a Föld körül – Mesekavalkád az indiai Színek ünnepén

Dátum: 
2016. március 19. szombat, 17:00
Helyszín: 
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. ker., Rigó u. 6–8.
Mesék szárnyán a Föld körül A márciusi holdtölte előtt néhány nappal Mesemanó a titokzatos Indiába hívja az Új Akropolisz mesegyűjtő csapatát, ugyanis a maharadzsák országából most nem csak egy mesét, de a Meseországból lábra kelt színeket is vissza kell szereznünk. A Színek ünnepének kavargó forgatagában pár hagyományos jógagyakorlattal rendezzük mozgásunkat és gondolatainkat, majd képzeletünket és kézügyességünket felhasználva hagyományos indiai motívumokkal díszített ajándékokkal kedveskedünk a bölcsesség indiai istenének, Ganésának, aki – reméljük – megsúgja nekünk, hogy hogyan csempészhetjük vissza Meseországba az elkóborolt színeket.
Belépődíj: 
1200 Ft, kedvezménnyel 900 Ft.

Hétpróba meseház – alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás 6-10 éves gyermekeknek

Dátum: 
2016. február 27. szombat, 10:00
Helyszín: 
Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház u. 22/A
házikóEbben az évben is folytatódnak mesefoglalkozásaink hét próbával, hét mesén keresztül.

2016. február 27-én, szombaton is várunk benneteket a 10.00-től 12.00-ig tartó foglalkozáson.

Minden lánykában ott szunnyad a királylány, minden fiúban ott szunnyad a királyfi. A királyleányságunk és királyfiságunk akkor tud előragyogni belőlünk, ha fénylő erényekbe öltözünk.
Belépődíj: 
A belépés díjtalan.

Zenekuckó – Játék a dalok szárnyán

Dátum: 
2016. február 21. vasárnap, 10:00
Helyszín: 
FILO-Pont Győr, Kálóczy tér 15.
Játék a dalok szárnyán

Témánk: A formák – avagy mi a közös a Napban, a Holdban, a dióban, a dinnyében, az almában, a tojássárgájában és egy tányérban? Gyere, keressük együtt a hasonló formákat a Körök és Gömbök országában!

Zenei képességeket, mozgást, képzeletet, kifejezőkészséget fejlesztő alkalmak, hangszerekkel kísért nép- és műdalokkal. A Zenekuckóhoz tematikus kézműves-foglalkozás kapcsolódik. A komplex program 10–12 óráig tart.
 
Szeretettel vár minden érdeklődő gyermeket, szülőt, nagyszülőt, barátot az Új Akropolisz zenecsoportja.

Belépődíj: 
1000 Ft. Testvéreknek kedvezmény.

Mesék szárnyán a Föld körül – Újév-köszöntő a kínai császár palotájában

Dátum: 
2016. február 14. vasárnap, 10:00
Helyszín: 
Hunyadi Kultúrműhely, II. ker. Margit krt. 64/b fszt.
Újév-köszöntő a kínai császár palotájábanA szomorúság felhői árnyékolják be a kínai császár homlokát, ugyanis egy Nian nevű gonosz szörny rettegésben tartja az egész kínai birodalmat. Évente egyszer hatalmas pusztításokat végez: embereket rabol és megtizedeli az ország állatállományát. Emiatt félő, hogy még a fényes óév búcsúztató – újév-köszöntő ünnepséget sem tudják megrendezni! Az Új Akropolisz Varázskörének mindenre elszánt, bátor gyermekcsapatával ezért február 14-én útra kelünk, hogy minden rútságot kiseperjünk a császár udvarából, és ha kell, akár a szörnnyel is megküzdjünk.
Belépődíj: 
1200 Ft, kedvezménnyel 900 Ft.