Meseház

    Mesejáték a Tűzoltó utcábanMeseházunk tizenegy éve rendszeresen tart olyan előadásokat és foglalkozásokat Budapesten és Szegeden, amelyek megismertetik és megszerettetik a mesék varázslatos világát a kiskorúakkal és a felnőttekkel egyaránt. Nálunk nem csupán meghallgathatják a gyerekek a történeteket, de el is játszhatják, így aktív résztvevőivé válnak az eseményeknek.

    Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek rendszeresen halljanak meséket. A meséken keresztül ugyanis olyan élmények birtokába juthatnak, amelyek képesek felébreszteni szívükben a jóság, a bátorság, vagy az igazságosság erényét, amelyek nélkülözhetetlenek a boldog, egészséges élethez.

    Az elmúlt években bemutatott meséink közül nagy népszerűségnek örvendett Lázár Ervin Négyszögletű Kerek Erdő című műve, továbbá a Mátyás-mesék, a Mezőszárnyasi, valamint a Három pillangó megkapó története. Az előadásokat kézművesfoglalkozások, ének és tánc kísérik.

    Programjainkkal már több ízben felkerestünk óvodákat, gyermekvédelmi intézeteket, kórházakat is. Budapesten a Pető Intézetben, a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán, a Cseppkő utcai és a Hűvösvölgyi Nevelőotthonban jártunk, valamint részt vettünk a Millenáris, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Orczy kert gyerekprogramjaiban. Szegeden karácsonyi és Mikulás-napi rendezvényekbe kapcsolódtunk be.

    Gyerekprogramjaink, írásaink...