Varázsolj karácsonyt 2015-ben is!

Szociális akció
Kezdete
2015.12.12. szombat 00:01
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, Rigó utca 6–8.

Varázsolj karácsonyt 2015-ben is!

Élelmiszer-, játék- és ruhagyűjtés az Új Akropolisz központjában


Kinőtt ruha? Megunt játék? Ha már nem használod, miért ne ajánlhatnád fel másoknak? Azzal, ami az otthonodban már csak a helyet foglalja, igazi karácsonyi örömet okozhatsz másoknak. Tartós élelmiszert vásárolsz? Eggyel többet is tehetsz a kosaradba.

Egyesületünk pesti központjában november 30. és december 12. között várjuk mindazokat, akik örömmel ajándékoznának annak is, akit nem ismernek, de tudják, hogy szüksége van rá. Amit kapunk, azt budapesti és Baranya megyei rászorulóknak juttatjuk el.

Amit várunk: Tartós élelmiszer, gyerek- és felnőttruha, játék, (liszt, olaj, só, cukor, konzerv stb.), háztartási textíliákAkiknek gyűjtünk:
 Menedékház2 Menedékház3

Intézmény: Menedékház Alapítvány (Budaörs)

A Menedékház Alapítvány 2005 óta működik Budaörsön, célja a leszakadó rétegek társadalmi és gazdasági integrációs esélyeinek növelése, illetve a már leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatása. A mélyszegénység és a kirekesztődés felszámolása, az esetleges esélyteremtő intézkedések kialakításával. Többek között nappali melegedőt, éjjeli menedékhelyet és családok átmeneti otthonát üzemeltetnek, ezen kívül fenntartanak egy hajléktalanok üzemeltette kerékpárszerelő műhelyt is. Összesen 160 embernek nyújtanak szállást és szociális ellátást. 

Amit várnak: téliruha és -cipő, játék, tartós élelmiszer (liszt, olaj, só, cukor, konzerv stb.), háztartási eszközök, nem használt (új) zokni, harisnya, fehérnemű

Városkapu1 Városkapu2    

Intézmény: Pécsi Budai Városkapu Iskola

A pécs-meszesi iskolaközpont tanulói között minden évben egyre több a szegény sorban élő gyermek, akikhez az Egyesület pécsi önkéntesei és a pedagóguskar felelősségteljes tagjai segítségével juttatjuk el az összegyűlt adományokat már 2012 óta.

Amit várnak: gyerekruha és -cipő, játék, tartós élelmiszer (liszt, olaj, só, cukor, konzerv stb.)

Utcafront1Utcafront2

Intézmény: Utcafront

A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlege 2001 októberében jött létre azzal a céllal, hogy Budapest területén, a hajléktalanságon belül is hátrányosabb helyzetű idős, beteg és fiatal kábítószerfüggő embereknek nyújtson szakmailag indokolt segítségeket.

Amit várnak: pokrócok, sátrak, hálózsákok és mindenféle téli öltözék, tartós élelmiszer, nem használt (új) zokni, harisnya, fehérnemű

Tudósítások előző gyűjtéseinkről:

2014, 20132012 (1) (2)2011 (1)(2), (3)Továbbiak

További információ:

akropolisz[kukac]ujakropolisz.hu

Vagy telefonon: Klebercz Orsolya (20) 542-8913(20) 542-8913