Természetbarát, kalandra fel! - Polgári Természetőr Szolgálat

Természetvédelmi akció
Kezdete
2014.10.05. vasárnap 08:00
Helyszín
Budai Tájvédelmi Körzet, Szénások

Természetbarát, kalandra fel! - Polgári Természetőr Szolgálat

Az októberi akción, rengeteg pedagógussal, és még több diákkal, a Szénások térségében kihelyezett madárodúinkat fogjuk ellenőrizni, és egy turistaút állapotát javítani.
A madárodús csapatunk a szaporulatot, és az odúk állapotát fogja felmérni, egy laza kirándulás keretében.
A másik csapat egy ösvényt fog kitisztítani, amelyet elkezdett a természet visszahódítani. Ez a csapat nem, vagy alig fog gyalogolni, viszont metszőolló, kisfűrész ajánlott felszerelés.
Találkozó: 9.00 Nagykovácsi buszvégállomás.
Vár Nagykovácsi mellett, a Szénásokon a természet és a gondozásához kapcsolódó megannyi érdekes kihívás! Ültettél már facsemetét természetvédelmi területen? Fürkésztél ugyanitt madárfészket, kutattál fel orchideákat vagy lestél meg madárodútelepet? Szeretnél természetjárás közben valamit tenni is az erdőért? Mert mi igen!
Ha szívesen segédkeznél az őshonos erdő megőrzésében, javítanál velünk vadkerítést, szednél szemetet, építenél eróziófogó gátat – és ki tudja, menet közben még mi minden adódik, akkor ebben a hónapban tarts velünk te is!

A szép kilátás és a hasznos testmozgás adott, emellett csoportunk polgári természetőrei mindig szívesen mesélnek a területen élő növényekről, állatokról és az ott folyó természetvédelmi munkáról is. Az akciókra várjuk önkéntesek, polgári természetőrök, családok és osztályok jelentkezését is!

A kisiskolás korú gyerekeket csapatunk szakképzett pedagógusai külön programmal várják, ahol játékos foglalkoztatás közben ismerkedhetnek a természettel, beleláthatnak a természetőrök értékmegőrző munkájába és be is kapcsolódhatnak az önkéntesek tevékenységébe.

A várható munkákat minden hónapban az időjáráshoz és a résztvevők létszámához igazítjuk, valamint előzetesen egyeztetjük a területért felelős természetvédelmi őrrel, így az egyes alkalmak részletes programja pár héttel a megrendezés előtt kerül fel a honlapunkra.

Időterv:
8.00 Tervezett indulás (Új Akropolisz Központja, Budapest, VIII. Rigó u. 6–8.)
9.00 - 16.00 Helyszín megközelítése földutakon, tevékenység a természetvédelmi őr irányításával
17.00 Tervezett visszaérkezés (Új Akropolisz Központja, Budapest, VIII. Rigó u. 6–8.)

Jelentkezni, érdeklődni Telepy Zoltánnál (20/337-3301) onkentes[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címen lehet.