A teljes ember gyógyítása – Ez is filozófia!

Előadás
Kezdete
2014.09.19. péntek 19:00
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, Rigó utca 6–8.
Részvételi díj
A belépés ingyenes.

A teljes ember gyógyítása – Ez is filozófia!

50 perces előadás és beszélgetés

- Beszélgetés az ember teljességéről, a lélek testen keresztüli üzeneteiről
- „A műtét sikerült, de a beteg meghalt.” Vagy van világ a technikai orvosláson túl is?
- Az emberben lakó lélek egyik nyelve a betegség.
- Keresd meg belső mozgatórugóidat és találj rá újra arra a természeti egységre, amelynek mindig is a része voltál, hogy EGÉSZségben tudj élni magaddal és másokkal!

Témavezető: dr. Németh István, belgyógyász, akupunktúrás orvos


Az előadás az Ez is filozófia! programsorozat része:

Lehet-e olyan nézőpontból szemlélni világunkat és benne mindannyiunkat, ahol nem válik el egymástól tudomány és művészet, közösségépítés és az önismeretre irányuló igyekezet? Lehetséges, ha a tudás valamennyi ágára ugyanabból az egy, az ember életének értelme és célja szempontjából nézünk.

Ez pedig nem más, mint a filozófia, és így minden lehet filozófia. Bármiben, amiben elmerülünk, kereshetjük valódi önmagunkat, a rejtett lényeget és az igazságot. Ha úgy akarjuk, akármilyen tudáság és tevékenység segítségével jobbá tehetjük magunkat, a másokhoz való viszonyunkat, és ezáltal a társadalomra is hatást gyakorolhatunk.

A filozófia mint életmód egyszerűbbé, ugyanakkor izgalmasabbá is teszi az életet. Egyszerűbbé azért, mert a különböző formák mögött felsejlik ugyanaz a lényeg, izgalmasabbá pedig azért, mert általa új összefüggésekre jutunk és új kihívásokkal találkozunk, amelyeket a szétszabdalódott élet nem is enged meglátni.

Aki kíváncsi a mindent felölelő filozófiára és szívesen próbára tenné, kóstoljon bele a gyakorlatokkal, játékokkal tarkított programokba. A rendezvényfolyamon együtt gondolkodhat, beszélgethet és egy önkéntes akcióban együtt cselekedhet másokkal – mindannyiunkért.