Tanuljunk tanulni! - szeminárium - tanulásmódszertan felsőfokon

  Szeminárium
  Kezdete
  2015.02.28. szombat 09:00
  Helyszín
  Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház u. 22/A
  Részvételi díj
  A szeminárium díja: 3000 Ft, diák 2000 Ft

  Tanuljunk tanulni! - szeminárium - tanulásmódszertan felsőfokon

  Bár a tanulás születésünk pillanatától utolsó percünkig szerves része életünknek, mégsem fordítunk rá elég figyelmet, hogy valóban megtanuljunk jól és hatékonyan tanulni. Szemináriumunkkal ehhez kívánunk segítséget adni. 

  Megismerkedünk a tanulótípusokkal, a könyvből való tanulás egyik ismert technikájával, az ún. PQRT módszerrel, amelyet egyetemistáknak fejlesztettek ki. Foglalkozunk a hatékony tanulást befolyásoló tényezőkkel, mint a motiváció, a figyelem és emlékezet működése, és az időbeosztás technikájával is. Mindezen ismereteket, ha sikerül átültetni a gyakorlatba, sokkal könnyebben leszünk képesek új ismereteket elsajátítani.  

  De nem elégszünk meg ennyivel, mert a valódi tanulás több, mint új ismeretek megszerzése, új képességek elsajátítása. Meg kell kísérelnünk, hogy ismereteinket mélyen a lelkünkben gyökeredző valódi tudássá alakítsuk.  

  Delia S. Guzmán így ír erről Ismeret vagy tudás című írásában:
  „A mély tudás sokkal többet jelent puszta ismeretnél. A tudás olyan ismeret, amelyet nem felejtünk el, és amelyet nem csupán az emlékezetünk külső rétege őriz, hanem mélyen gyökeredzik valódi lényünkben. Amit tudunk, az a részünkké válik. És ahogyan mi is mindig »vagyunk«, habár gyermekként máshogy, mint felnőttként, a Bölcsesség hasonlóképpen megköveteli az idővel együtt változó, egyre érettebbé válást. A fejlődésünkre fordított idő örök idővé lényegül át.” 

  Kérjük, aki jönne, legkésőbb a programot megelőző csütörtök éjfélig regisztráljon e-mailben a programra.

  Kezdés 9.00, tervezett befejezés 18.00. 

  Előadó: Grúsz Róbert 
  Információ és jelentkezés: szfvar[kukac]ujakropolisz.hu