Szimbólumfestő workshop a Főnix Kultúrműhelyben 14–22 óráig

Sorozat
Kezdete
2015.06.20. szombat 14:00
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. ker., Rigó u. 6–8.

Szimbólumfestő workshop a Főnix Kultúrműhelyben 14–22 óráig

Kelts életre egy szimbólumot!

Válaszd ki a téged megszólító erdélyi, reneszánsz, egyiptomi vagy más antik műkő motívumot, keltsd életre a színek segítségével és két festékréteg között az egyes szimbólumok jelentésrétegeit is megismerheted. Kerülj közelebb a szimbólumok világához, és vigyél haza vagy készíts ajándékba maradandó emléket a 2015-ös Múzeumok Éjszakájáról. 

Hogyan kapcsolja össze az Életfa az égi és a földi világot, és mit lel az, aki megmássza az égig érő paszulyt? Mi köze a Turulnak Zeusz sasmadarához vagy az egyiptomi Hórusz istenhez? Miért hordott az őseinket vezető Csodaszarvas napkorongot a homlokán, és miért tekintették az örök élet és az újjászületés jelképének? Miközben a festési technikát elsajátítod, minderről sok érdekességet megtudhatsz.

Az alkotó workshopon a részvétel a Múzeumok Éjszakája karszalaggal díjtalan, regisztracio[kukac]ujakropolisz.hu?subject=Regisztr%C3%a1ci%C3%B3%20a%20M%C3%BAzeumok%20%C3%89jszak%C3%A1j%C3%A1ra&body=N%C3%A9v:%20%0D%0AL%C3%A9tsz%C3%A1m:%20%0D%0AEl%C3%A9rhet%C5%91s%C3%A9g:%20%0D%0AEgy%C3%A9b%20info:%20%0D%0A">ha regisztrálsz, biztosan számítunk rád. MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA KARSZALAGOT ÁRUSÍTUNK.

A workshop mellett számos más lehetőséggel is várunk:
Te milyen isteni erőt hordozol magadban? – önismereti kvízünk kitöltésével megtudhatod, melyik görög isten vagy istennő ereje áll legközelebb hozzád, és milyen kulcsokat adhatnak nehézségeid megoldásához.
Szimbolikus utazás életen és halálon át – az ősi Szenet-társasjátékban a sors jelképesen arra mutat rá: mit léphet az ember, hogy átjusson az élet legkülönbözőbb próbáin. Beszélgess a Sorssal egyiptomi módra!
Kiállítások egész este – A filozófia segíthet, hogy felvedd a fonalat. A tablók böngészésével megismerheted Platón, Marcus Aurelius, Konfuciusz, Giordano Bruno, Helena P. Blavatsky gondolatait és elveit, megtudhatod, hogyan valósították meg ők ezeket, és hogyan alkalmazhatók a 21. században.
Műkő „műkincs” vásár – Magyar és antik műkő reprodukcióinkat korhű színekkel megfestve készen is megvásárolhatod kultúrműhelyünk előterében.
Szimbólumfestő workshop a Múzeumok Éjszakáján