Reneszánsz táncház

Kezdete
2013.04.28. vasárnap 17:00
Helyszín
Hunyadi Kultúrműhely Budapest, Margit krt. 64/B fszt. 6.
Részvételi díj
900 Ft, kedvezménnyel 700 Ft.

Reneszánsz táncház

XVI-XVII. századi táncok Franciaországból és Angliából

„A tánc, avagy szökellés egy tetszetős és hasznos művészet, amely megadja és megtartja az egészséget, előnyös a fiataloknak, kellemes az idősebbeknek és helyénvaló mindenki számára…”

Thoinot Arbeau 1589-ben megjelent Orchesographie című tánckönyvéből származik az idézet, amellyel vidám táncházba hívunk minden kedves érdeklődőt.

A régi korok zenéjének (újra)felfedezése mellett e korok táncai is figyelmet érdemelnek, hiszen a fennmaradt traktátusok és tánckönyvek segítségével rendkívül színes világ tárul elénk. A kecses mozdulatokban való gyönyörködésnél pedig csak az jelenthet nagyobb élvezetet, ha mi magunk is tánccipőt húzunk.

Mindenkit szeretettel várunk!

A táncházat vezeti: Freész Katalin

Figyelem! A terem korlátozott befogadóképessége miatt a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékod a hunyadi[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címen jelezd. Párt hozni nem szükséges.

Kérünk továbbá, hogy hozz magaddal lapos vagy alacsony sarkú váltócipőt, amiben kényelmesen tudsz mozogni (pl. valamelyik tavaszi-nyári cipődet, szandálodat, balett vagy jazz gyakorlót, karaktercipőt).