Reneszánsz táncház

  Kezdete
  2013.04.28. vasárnap 17:00
  Helyszín
  Hunyadi Kultúrműhely Budapest, Margit krt. 64/B fszt. 6.
  Részvételi díj
  900 Ft, kedvezménnyel 700 Ft.

  Reneszánsz táncház

  XVI-XVII. századi táncok Franciaországból és Angliából

  „A tánc, avagy szökellés egy tetszetős és hasznos művészet, amely megadja és megtartja az egészséget, előnyös a fiataloknak, kellemes az idősebbeknek és helyénvaló mindenki számára…”

  Thoinot Arbeau 1589-ben megjelent Orchesographie című tánckönyvéből származik az idézet, amellyel vidám táncházba hívunk minden kedves érdeklődőt.

  A régi korok zenéjének (újra)felfedezése mellett e korok táncai is figyelmet érdemelnek, hiszen a fennmaradt traktátusok és tánckönyvek segítségével rendkívül színes világ tárul elénk. A kecses mozdulatokban való gyönyörködésnél pedig csak az jelenthet nagyobb élvezetet, ha mi magunk is tánccipőt húzunk.

  Mindenkit szeretettel várunk!

  A táncházat vezeti: Freész Katalin

  Figyelem! A terem korlátozott befogadóképessége miatt a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékod a hunyadi[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címen jelezd. Párt hozni nem szükséges.

  Kérünk továbbá, hogy hozz magaddal lapos vagy alacsony sarkú váltócipőt, amiben kényelmesen tudsz mozogni (pl. valamelyik tavaszi-nyári cipődet, szandálodat, balett vagy jazz gyakorlót, karaktercipőt).