Platónnal az igazságosság nyomában – kiállítás

  Kiállítás
  Kezdete
  2013.11.18. hétfő 18:00
  Helyszín
  Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. ker., Rigó u. 6–8.
  Részvételi díj
  A belépés díjtalan.

  Platónnal az igazságosság nyomában – kiállítás


  Az Új Akropolisz Filozófiai Iskola a platóni Akadémia megalapításának 2400. évfordulóját egyéves rendezvénysorozattal ünnepli meg világszerte. Magyarországon ebből az alkalomból egy olyan kiállítás készült, amely modern formavilágon és példákon keresztül mutatja be Platón maradandó tanításait, így a középiskolás osztályoktól kezdve a családokon át a nyugdíjasokig mindenkinek ajánljuk.

  A kiállítás megtekintését követően bárki próbára teheti megszerzett tudását játékos kvízeink kitöltésével. Sőt, a hibátlan kvízkitöltőket megajándékozzuk 2 db ingyenes belépővel az Új Akropolisz programjainak egyikére.

  A kiállítást több városban párhuzamosan egy, A filozófia világnapjára időzített ingyenes programsorozat nyitja meg, ahol a tárlat megtekintésén kívül minden nap előadásokkal, beszélgetésekkel, interaktív gyakorlatokkal várjuk az érdeklődőket.

  Kiállításunk főbb témakörei:
  1) Erények – a platóni állam alapkövei
  2) Az igazságos társadalom eszménye – Platón politikai nézetei
  3) Egyszer élünk? Platón szerint nem! – Válassz megfontoltan!
  4) Az élet matematikája
  5) Barlanghasonlat

  A kiállítás december 14-éig látogatható nyitva tartási időben (hétköznap 18.00-21.00), majd az új esztendőben ismét nyitva tart.


  UNESCO - World Philosophy DayA filozófia világnapja az UNESCO kezdeményezése, melyben az Új Akropolisz Filozófiai Iskola az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága támogatásával vesz részt. A programsorozat konkrét tartalmáért az Új Akropolisz Filozófiai Iskola vállal felelősséget.