Platónnal az igazságosság nyomában – kiállítás

Kiállítás
Kezdete
2013.11.18. hétfő 18:00
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. ker., Rigó u. 6–8.
Részvételi díj
A belépés díjtalan.

Platónnal az igazságosság nyomában – kiállítás


Az Új Akropolisz Filozófiai Iskola a platóni Akadémia megalapításának 2400. évfordulóját egyéves rendezvénysorozattal ünnepli meg világszerte. Magyarországon ebből az alkalomból egy olyan kiállítás készült, amely modern formavilágon és példákon keresztül mutatja be Platón maradandó tanításait, így a középiskolás osztályoktól kezdve a családokon át a nyugdíjasokig mindenkinek ajánljuk.

A kiállítás megtekintését követően bárki próbára teheti megszerzett tudását játékos kvízeink kitöltésével. Sőt, a hibátlan kvízkitöltőket megajándékozzuk 2 db ingyenes belépővel az Új Akropolisz programjainak egyikére.

A kiállítást több városban párhuzamosan egy, A filozófia világnapjára időzített ingyenes programsorozat nyitja meg, ahol a tárlat megtekintésén kívül minden nap előadásokkal, beszélgetésekkel, interaktív gyakorlatokkal várjuk az érdeklődőket.

Kiállításunk főbb témakörei:
1) Erények – a platóni állam alapkövei
2) Az igazságos társadalom eszménye – Platón politikai nézetei
3) Egyszer élünk? Platón szerint nem! – Válassz megfontoltan!
4) Az élet matematikája
5) Barlanghasonlat

A kiállítás december 14-éig látogatható nyitva tartási időben (hétköznap 18.00-21.00), majd az új esztendőben ismét nyitva tart.


UNESCO - World Philosophy DayA filozófia világnapja az UNESCO kezdeményezése, melyben az Új Akropolisz Filozófiai Iskola az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága támogatásával vesz részt. A programsorozat konkrét tartalmáért az Új Akropolisz Filozófiai Iskola vállal felelősséget.