Az orvoslás mágikus alapjai Paracelsus tanításai alapján - filozófiai kávéház

Filozófiai kávéház
Kezdete
2013.09.29. vasárnap 18:00
Helyszín
Ribillió kávézó és söröző, Székesfehérvár, Rózsa u. 1.
Részvételi díj
A belépés díjtalan.

Az orvoslás mágikus alapjai Paracelsus tanításai alapján - filozófiai kávéház

Paracelsus a reneszánsz egyik leghíresebb orvosa volt, akinek csodálatos gyógyításairól és gyógyszereiről szinte az egész korabeli Európa beszélt. Élete és művei az azóta eltelt mintegy 500 év során is folyamatosan foglalkoztatták
az utókort.
 
Sokan csodálják és magasztalják, az orvoslás fejedelmének, az egyik legnagyobb mágusnak tartják. Akadnak azonban bírálói is, akik őrült sarlatánnak bélyegzik. Vannak, akik a modern tudomány atyját látják benne, és olyanok is, akik a hivatalos tudomány képviselőivel szembe szegülő hősként tisztelik.
 
Mi volt Paracelsus titka, ami képessé tette őt gyógyíthatatlannak ítélt betegségek gyógyítására? A kulcsot tanításaiban találhatjuk meg, amelyben a ma sokszor ellentétesnek vélt filozófiai-mágikus, illetve orvosi-természettudományos gondolkodás egységes világképben és gyógyítási rendszerben egyesül.
 
Az előadás során megismerkedünk Paracelsus tanításaival az ember finomabb szintjeiről, a betegségek láthatatlan okairól, a gyógyulás belső alkímiájáról, valamint a négy oszlopról – a filozófiáról, az asztronómiáról, az alkímiáról és az etikáról –, amelyek az új orvoslás alapját jelentik.
 
 
Előadó: Nagy Alinda
 
Információ: szfvar[kukac]ujakropolisz.hu