Önkéntesség a Gellért-hegyen – Ez is filozófia!

Természetvédelmi akció
Kezdete
2014.09.21. vasárnap 09:00
Helyszín
Budapest, Gellért-hegy

Önkéntesség a Gellért-hegyen – Ez is filozófia!

Az akció eredményei számokban:
  • létszám: 120 fő
  • összezsedett szemét: 50 zsák
  • lefestett korláthossz: 20 méter
  • lefestett padok száma: 40 darab
  • vízelvezető árkokból eltávolított hordalék: 4 tonna

A legnagyobb filozófusok nemcsak szellemi magaslatokra törtek, hanem a tettek mezejére is léptek. Szeptember 21-én viszont csak Gellért püspök szobráig kell felmásznod, hogy velünk ünnepeld a Tiszta hegyek világnapját szemétszedéssel és a díszkorlátok újrafestésével.
Ragadj ecsetet vagy szemeteszsákot és ragadd meg a lehetőséget, hogy megszépítsd egy kicsit a várost, ahol élsz. És ha úgy érzed, egyedül csak keveset tudsz tenni – hozd el a barátaidat is!
Várjuk iskoláscsoportok, civil szervezetek jelentkezését, családok, baráti társaságok, kerületi lakosok és minden más önkéntes részvételét.
Az akciót a Főkert-tel együttműködésben szervezzük.  
Részvételi lehetőségek:
Kényelmes: szemétszedés a sétányokon és a Citadella tövénél
Precíz: korlátok és díszkorlátok korrózió elleni alapozása és festése (a Gellért-szobor mellett és a vízesés körül)
Alpintechnikával(újra) a vízesés és meredek hegyoldal tisztítása (végzettség, orvosi alkalmasság igazolása szükséges) a részvételi feltételekről részletesebben itt olvashatsz
Tervezett időbeosztás:
9.00 Megnyitó
9.15–11.00 Első munkafázis
11.00–12.00 Ebédszünet (ki-ki a magával hozott elemózsiából, illetve eszegetünk közös pogácsát, csokit)
12.00–14.00 Második munkafázis
14.00 Hivatalos zárás, KÖRPACSI

Öltözet: az évszaknak és a választott munkának megfelelően.

Képek a korábbi akciókról
Kik vagyunk? – Az Új Akropolisz Ökológiai Csoportjáról
Kövesd Ökológiai Csoportunk híreit a Facebookon

Szakmai vezető: Telepy Zoltán (20/337-3301)
Sajtószóvivő: Klebercz Orsolya (20/542-8913)
E-mail: onkentes[kukac]ujakropolisz.hu


Az esemény az Ez is filozófia! programsorozat része:

Lehet-e olyan nézőpontból szemlélni világunkat és benne mindannyiunkat, ahol nem válik el egymástól tudomány és művészet, közösségépítés és az önismeretre irányuló igyekezet? Lehetséges, ha a tudás valamennyi ágára ugyanabból az egy, az ember életének értelme és célja szempontjából nézünk.

Ez pedig nem más, mint a filozófia, és így minden lehet filozófia. Bármiben, amiben elmerülünk, kereshetjük valódi önmagunkat, a rejtett lényeget és az igazságot. Ha úgy akarjuk, akármilyen tudáság és tevékenység segítségével jobbá tehetjük magunkat, a másokhoz való viszonyunkat, és ezáltal a társadalomra is hatást gyakorolhatunk.

A filozófia mint életmód egyszerűbbé, ugyanakkor izgalmasabbá is teszi az életet. Egyszerűbbé azért, mert a különböző formák mögött felsejlik ugyanaz a lényeg, izgalmasabbá pedig azért, mert általa új összefüggésekre jutunk és új kihívásokkal találkozunk, amelyeket a szétszabdalódott élet nem is enged meglátni.

Aki kíváncsi a mindent felölelő filozófiára és szívesen próbára tenné, kóstoljon bele a gyakorlatokkal, játékokkal tarkított programokba. A rendezvényfolyamon együtt gondolkodhat, beszélgethet és egy önkéntes akcióban együtt cselekedhet másokkal – mindannyiunkért.
Támogatók: