Az önismeret és személyiségfejlesztés színe és fonákja - filozófiai kávéház

  Filozófiai kávéház
  Kezdete
  2016.10.30. vasárnap 18:00
  Helyszín
  Ribillió kávézó és söröző, Székesfehérvár, Rózsa u. 1.
  Részvételi díj
  A belépés díjtalan.

  Az önismeret és személyiségfejlesztés színe és fonákja - filozófiai kávéház

  „Ki minek gondol, az vagyok annak" Csodálatosan kifejezi Weöres Sándor ebben a mondatban, és persze az egész versben is, az önismeret egyik legnagyobb problémáját: a világképünk, az emberképünk alapvetően meghatározza azt, hogy meddig tudunk elmenni az önismeret mélységeiben.

  Annak, akinek az ember nem több, mint az anyag és a véletlen játékának eredménye, hiába mesélünk a psziché, vagy a szellem mélységeiről, hiszen ha tapasztal is bármit, ami ezekhez a szintekhez köthető, megpróbálja majd a biokémia vagy neurológia szintjén magyarázni. De aki a természetben felfedezi a szépséget, az emberben a jóságot, a sorsban az igazságosságot, s mindezek mögött a végtelen intelligenciát, annak az önismeret túlmutat félelmeinek és motivációinak ismereténél.

  Fontos, hogy megismerjük testi és lelki működésünket, hogy tudjuk, mi motivál, mi az, ami kibillent, hol vannak az erősségeink és a gyengeségeink. Szükséges, hogy ismerjük korlátainkat, és azt is, hogy hogyan tudjuk legyőzni ezeket. Fontos, hogy keressük a testi-lelki harmóniát, hiszen egészségre is szükségünk van.

  De mindennél fontosabb felfedeznünk magunkban az utazót, aki eszközöket és lehetőségeket kapott arra, hogy önmagát és a világot egy kicsit jobbá tegye, lámpásként fényt és meleget sugározva környezetére.

  Előadó: Grúsz Róbert

  Információ: szfvar[kukac]ujakropolisz.hu