Mesék szárnyán a Föld körül – Mesekavalkád az indiai Színek ünnepén

  Gyerekprogram
  Kezdete
  2016.03.19. szombat 17:00
  Helyszín
  Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. ker., Rigó u. 6–8.
  Részvételi díj
  1200 Ft, kedvezménnyel 900 Ft.

  Mesék szárnyán a Föld körül – Mesekavalkád az indiai Színek ünnepén

  A márciusi holdtölte előtt néhány nappal Mesemanó a titokzatos Indiába hívja az Új Akropolisz mesegyűjtő csapatát, ugyanis a maharadzsák országából most nem csak egy mesét, de a Meseországból lábra kelt színeket is vissza kell szereznünk. A Színek ünnepének kavargó forgatagában pár hagyományos jógagyakorlattal rendezzük mozgásunkat és gondolatainkat, majd képzeletünket és kézügyességünket felhasználva hagyományos indiai motívumokkal díszített ajándékokkal kedveskedünk a bölcsesség indiai istenének, Ganésának, aki – reméljük – megsúgja nekünk, hogy hogyan csempészhetjük vissza Meseországba az elkóborolt színeket.

  A Mesék szárnyán a Föld körül gyerekprogram-sorozatunk célja, hogy a 3–10 éves gyerekeket megismertesse távoli népek kultúrájával, meséivel, játékaival, dalaival, táncaival. 2016 tavaszán három távol-keleti országba látogatunk el a képzelet szárnyán.
  Februárban Kínában köszöntöttük az új évet, márciusban Indiába látogatunk a Színek ünnepére, áprilisban pedig a japán Cseresznyevirágzás ünnepén veszünk részt.
  A programot szakképzett, gyakorló pedagógusaink vezetik.  Mesemanó és a gyerekek korábbi indiai kalandján készült képek:
  Mesék szárnyán India
  Mesék szárnyán India