Mesék szárnyán a Föld körül – A japán Cseresznyevirágzás ünnepe

  Gyerekprogram
  Kezdete
  2016.04.17. vasárnap 15:00
  Helyszín
  Füvészkert, Budapest VIII. ker., Illés u. 25

  Mesék szárnyán a Föld körül – A japán Cseresznyevirágzás ünnepe

  Képzeletbeli kalandozásaink következő állomásaként az ébredező természetbe, egy titkokkal teli japánkertben megbúvó Sakura-szentélybe hívja Mesemanó a gyerekeket, hogy a szent cseresznyefát őrző távoli rokona segítségével egy elveszett mese nyomába eredjünk. Utunk során kezünkbe ecsetet ragadva megismerkedünk a japán betűk világával, jószerencsét hozó darvak hajtogatásával fejlesztjük kézügyességünket, majd miután megfigyeltük, hogyan bont szirmot a cseresznyevirág, különleges nyomdatechnikával igyekszünk mi is szépet alkotni. Bízunk benne, hogy a program végére kicsik és nagyok is megsejtik, hogy mit jelent az a japán kultúrát átható életfelfogás, hogy környezetünkben a legapróbbtól a legnagyobbig minden él.

  A Mesék szárnyán a Föld körül gyerekprogram-sorozatunk célja, hogy a 3–10 éves gyerekeket megismertesse távoli népek kultúrájával, meséivel, játékaival, dalaival, táncaival. 2016 tavaszán három távol-keleti országba látogatunk el a képzelet szárnyán.
  Februárban Kínában köszöntöttük az új évet, márciusban Indiába látogattunk a Színek ünnepére, áprilisban pedig a japán Cseresznyevirágzás ünnepén veszünk részt.
  A programot szakképzett, gyakorló pedagógusaink vezetik.


  Mesemanó már járt egy kis csapattal Japánban, akkori kalandjaikról néhány kép is készült: