Mesék szárnyán a Föld körül – Anglia

  Gyerekprogram
  Kezdete
  2015.11.15. vasárnap 10:00
  Helyszín
  Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. ker., Rigó u. 6–8.
  Részvételi díj
  1200 Ft, kedvezménnyel 900 Ft.

  Mesék szárnyán a Föld körül – Anglia

  A Mesék szárnyán a Föld körül gyerekprogram-sorozat célja, hogy megismertesse a gyerekeket távoli népek kultúrájával, meséivel, játékaival, dalaival, táncaival. Miközben a szakképzett pedagógusok vezetésével egy kerettörténet és a tájegységre jellemző mesék és játékok segítségével bejárják a Föld valamely pontját, rácsodálkozhatnak egy másik világra és az abban rejlő értékekre. A sokféleség megismerésével és összekapcsolásával rájöhetnek, hogy az ottani emberek, ha más körülmények között élnek is, mások is a szokásaik, lényegi jellemzőikben nem sokban különböznek tőlünk. Az így gyarapodó tudás, megerősödő együttműködési készség, jószívűség és képzelőerő pedig minden embert összeköthet a másikkal ezen a bolygón – legyen akár felnőtt vagy gyermek.

  Mi lehetett vajon az angol királynő kedvenc gyerekkori meséje? Ennek járunk utána utolsó őszi kirándulásunkon 2015 novemberében, amikor Willly Fogg, a világjáró oroszlán segítségével megpróbálunk bejutni az angol királyi palotába. Addig azonban minden ügyességünkre szükségünk lesz, hogy megmentsük Madame Tussaud panoptikumának viaszbábuit és átkeljünk a palotába vezető London-hídon. Ha pedig a próbák után sikerül kellőképpen megtisztítanunk és kicsinosítanunk magunkat, a királynői audiencia után talán még egy teázásra is futja majd az időnkből.

  A terem korlátozott befogadóképessége miatt megköszönjük előzetes regisztrációdat. Részvételi szándékod a regisztracio[kukac]ujakropolisz.hu?subject=Regisztr%C3%a1ci%C3%B3%20a%20Mesék%20szárnyán%20a%20Föld%20körül%20gyerekprogramra&body=N%C3%A9v:%20%0D%0AL%C3%A9tsz%C3%A1m:%20%0D%0AEl%C3%A9rhet%C5%91s%C3%A9g:%20%0D%0AEgy%C3%A9b%20info:%20%0D%0A"> regisztracio[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címen jelezheted.