Mentsük meg a reményt!

  Pályázat
  Kezdete
  2012.10.15. hétfő 00:01
  Helyszín
  Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. ker., Rigó u. 6–8.

  Mentsük meg a reményt!

   Az Új Akropolisz fotópályázata 2012

  A pályázat lezárult, de folyik a közönségszavazás!

  Szavazz te is a legjobb harminc fotóra.

  Eredményhirdetés: 2012. november 15. csütörtök, 18.00 

  Hogyan lehet eligazodni egy olyan világban, ahol mintha minden a feje tetejére állt volna? Vannak kérdéseid, és érdekelnek a mélyebb válaszok, összefüggések is? Fejezd ki, mutass rá képeiddel, hogy miben látod megcsillanni a reményt és a jobbításhoz vezető utat korunkban. Mitől és hogyan kerülhet közelebb az ember a természethez és ember az emberhez? Ha tudod, mit jelent megállni, elcsendesedni és észrevenni a természet szépségeit, a jelenségek értelmét, ha érzékeny vagy az emberi kapcsolatok apró csodáira, és érdekel a bölcsesség gyakorlatba való átültetése, ragadj fényképezőgépet, és kattanj rá a témára, készítsd el a fotó(i)dat és küldd be nekünk.

  Huszonhat éves kulturális tevékenységünkhöz híven 2012-ben is az értékközpontú szemléletre szeretnénk felhívni a figyelmet.

  Fotópályázatunkra olyan képeket várunk, amelyek bemutatják az etikai és közösségi értékek szerepét korunkban, és segítenek a ma emberének az elszigeteltség leküzdésében, az igazság, szépség és jóság keresésében. Pályázatunkra bel- és külföldről egyaránt várjuk olyan szerzők alkotásait, akik képzeletük segítségével időtlen értékeket öltöztetnek újkori formába. 

  Beküldési cím: info[kukac]ujakropolisz.hu
  Beküldési határidő: 2012. október 14. (vasárnap), 24.00 óra
  Eredményhirdetés és a kiállítás megnyitója: 2012. november 15. csütörtök 18:00
  Helyszín: Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII., Rigó u. 6-8.

  Az első 15 helyezettet az eredményhirdetést megelőző két hétben telefonon vagy e-mailben értesítjük. A pályázat eredményeiről és a helyezésekről elektronikus hírlevelünkben is beszámolunk.

  A pályázat díjazása:
  1. díj: 20 000 Ft + 2 db bérlet filozófiai tanfolyamunkra + könyvjutalom
  2. díj: 15 000 Ft + 2 db bérlet filozófiai tanfolyamunkra + könyvjutalom
  3. díj: 10 000 Ft + 2 db bérlet filozófiai tanfolyamunkra + könyvjutalom

  A közönségdíj győztese szintén könyvjutalomban részesül.
  Az eredményhirdetés után a legjobb fotókból kiállítás készül.

  A nevezés díjtalan.  Nyilatkozat

  A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott esetleges személyiségi- és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

  A résztvevő a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket és egyben hozzájárul, hogy a kiíró kizárólag a pályázattal kapcsolatos publikációkban képeit térítésmentesen felhasználja.

  Formai és technikai követelmények

  filetípus: JPEG
  minimális méret: 1000x1000 pixel
  maximális méret: 4000x4000 pixel

  A pályázatra manipulált fotó nem küldhető be.

  Nem számít a fotó manipulálásnak a kép megvágása, a zavaró elemek levágása, a kép orientációjának megváltoztatása, a teljes képet érintő színkorrekció, a kép fényességének, kontrasztjának, élességének állítása, a színes felvételek fekete-fehérré alakítása és az analóg felvételeknél a szkennelési/digitalizásási hibák (karcolás, porszem) kiretusálása.

  A fotók manipulálásának számít képelemek kiretusálása/hozzáadása, a kép egyes részleteinek különálló, markáns színkorrekciója, digitális effektek vagy szűrők alkalmazása az utómunka során.