A kínai öt elem és az akupunktúra kapcsolata

Előadás
Kezdete
2014.04.24. csütörtök 19:00
Helyszín
Concordia Kultúrműhely, Szeged, Szivárvány utca 3/A
Részvételi díj
800 Ft, diákoknak 600 Ft.

A kínai öt elem és az akupunktúra kapcsolata

A kínai öt elem (Fa, Tűz, Föld, Fém, Víz) nem pusztán a hagyományos kínai orvoslás egyik alapja, az ókori Kínában ennek a rendszernek a segítségével szervezték meg az egész társadalom életét és működését.

Azt mondják, hogy ezeknek az elemeknek az egymásra hatásában olyan magas szintű természeti törvény nyilvánul meg, hogy ha tökéletesen megértenénk az elemek működését, akkor tökéletesen értenénk a természetet és önmagunkat is.

Önmagunk megértésének az egyik kulcsa az, hogy jobban megismerjük testi, lelki és szellemi világunkat. Következő lépésként össze kell hangolni saját „világainkat” egymással, majd a természet testi, lelki és szellemi világával. Bármiféle összhang megbomlása betegség formájában is figyelmeztethet bennünket.

Az ezoterikus akupunktúra az egyik olyan módszer, aminek segítségével képesek vagyunk hatást gyakorolni finomabb testeinkre, és segítségével helyreállíthatjuk a természet különböző részeivel való megfelelő kapcsolatot is. A harmóniánk fenntartása ezután a természeti törvények ismeretén és saját erőfeszítéseinken múlik.

Előadó: dr. Németh István belgyógyász, akupunktúrás orvos