Jonathan Livingston, a sirály – felolvasószínház vetítéssel

Felolvasóest
Kezdete
2016.06.25. szombat 21:00
Helyszín
Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház u. 22/A
Részvételi díj
A belépés díjtalan.

Jonathan Livingston, a sirály – felolvasószínház vetítéssel

„Az igazi sirálynak, Jonathannak, aki ott él mindannyiunkban.”

Vajon ki lehet Jonathan? Ő az, aki másra nem is vágyik, csak a repülésre. Gondolhatnánk, hogy mi sem természetesebb, hiszen a sirályok tudnak repülni. De a legtöbben a rajban csak annyira tudnak, hogy megszerezzék az élelmet, visszaforduljanak és elérhessenek a partra.
Jonathan más volt, őt nem az evés érdekelte. Naphosszat gyakorolt, meg akarta tudni, mire képes és milyen magasságokba juthat el. Még szülei sem értették, miért nem olyan, mint a többiek. Kérésükre megpróbált olyan lenni, mint egy normális sirály, de nem ment. Már másnap napkeltekor újra gyakorolt, mert ha valaki akár csak egyszer is megérezte a tökéletes szárnyalás lehetőségét, annak nincs visszaút.
A korlátok felfedezése és legyőzése a fejlődés útjára léptet.
Lehet, hogy bennünk is megszólalt vagy szeretne megszólalni Jonathan, aki többre vágyik, mint a hétköznapi élet, a szokásokhoz igazodó erőfeszítések? Éreztük már, hogy több van bennünk, hogy valami különlegesre is képesek vagyunk, amiben felülmúljuk addigi önmagunkat, átlépjük valós vagy vélt korlátainkat? Mit kockáztatunk – és mit nyerhetünk? Majd tovább: mit kezdünk a győzelemmel, hová vezet az út tovább? 
Az Új Akropolisz felolvasószínházában Jonathan próbáit kísérhetjük végig Richard Bach írása alapján. Az utána következő beszélgetésen pedig közösen gondolhatjuk tovább a mű üzenetét.
 
Előadók: Balda Edit, Bartkó Ildikó és Mozsolics Orsolya
 
Információ: szfvar[kukac]ujakropolisz.hu