Játék- és ruhagyűjtési akció

  Szociális akció
  Kezdete
  2008.11.18. kedd 15:00
  Helyszín
  Győr, Széchényi István Egyetem aulája

  Játék- és ruhagyűjtési akció

  Adni jó. Szinte bármikor és bármit, de igazi örömöt az okoz, amire valóban szükség van. Az idei akció előtt ezért igyekeztünk megtudni a győri és Győr környéki gyermekotthonokban, szociális intézményekben, hogy miben szenvednek hiányt.

  A meglátogatott gyermekotthonokban nagyon inspiráló volt látni az intézményekben dolgozók helytállását, hogy munkaköri kötelességeiken felül egy-egy nehéz sorsú gyermek életének segítése érdekében gyakran a szabadidejüket áldozzák fel.

  Az akciónak – mint ötödik éve minden alkalommal – a győri Széchenyi István Egyetem aulája adott helyet. Külön köszönet illeti a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület tagjait, akik nemcsak a gyűjtésben segítettek, de az egyetem dolgozói és diákjai között is terjesztették az akció hírét.

  A három nap alatt 22 zsák felnőtt- és gyerekruha, valamint 9 doboz gyerekjáték és könyv gyűlt össze, amelyet az előzetes igények alapján osztottunk szét az intézmények között.

  Külön öröm volt számunkra, hogy sokszor már az ajándékok átadását követően tudtuk, hogy egy-egy játék melyik gyermek karácsonyi ajándékai közé kerül majd.

  A játékok számát gyarapította egy kedves finn család felajánlása is, akik egy nagy doboznyi jó minőségű plüssállatot és kirakót küldtek el hozzánk. A csomag éppen Mikulás napján érkezett meg és karácsony előtt néhány nappal el is juttattuk leendő gazdáihoz.

  Ezúton is köszönjük mindenkinek a segítséget és a felajánlásokat!