Időutazás az ókori Aquincum maradványai között Óbudán

Tanulmányi kirándulás
Kezdete
2013.05.26. vasárnap 09:30
Helyszín
Budapest, III., Óbuda, Találkozó: Zsigmond tér, Szentháromság-oszlop
Részvételi díj
A részvétel 500 Ft + a múzeumi belépő 1600 Ft, kedvezménnyel 800 Ft.

Időutazás az ókori Aquincum maradványai között Óbudán

Aki Budapesten él, az sokszor fel se kapja a fejét, ha egy római rom mellett húz el az autója vagy a busza. Természetesnek vesszük, hogy mellettünk van. De vajon milyen lehetett mindez, amíg egyben volt? Amikor Aquincum, az egykori Pannonia provincia egyik fővárosa teljes fényében pompázott? Történész idegenvezetőnk segít, hogy a romokat megtöltsük élettel, és a maradványok mögött meglássuk a régi idők emberét, aki talán nem is különbözött olyan sokban tőlünk, csak egy másik, részben emberibb civilizációban élt.

Aquincum házainak egykori emlékei között felidézzük a gladiátorharc világát a mitikus kezdetektől a szórakoztatóiparig, a nagy fürdő test- és lélekápolási lehetőségeit, valamint a rómaiak technikai tudományát, ami újra megerősítheti bennünk, hogy természetes eszközökkel is szinte bármit meg lehet valósítani.

A kirándulás befejező állomása az Aquincumi Múzeum és romkert, ahol szóra bírjuk a legfontosabb leleteket, és feltárulnak egy ókori római város mindennapjai, vallási élete és katonai szerveződése.

A kirándulás 9.30 órakor indul a Zsigmond térről, a Szentháromság-oszloptól és kb. 14.00 órakor fejeződik be az aquincumi romkertben. A kirándulásra érdemes kényelmes cipővel jönni, hiszen a legfontosabb helyszíneket gyalogosan járjuk be, szükség lesz két buszjegyre is, és hasznos lehet fejfedőt, némi elemózsiát, de főként innivalót hozni.