Hogyan szabadulhatunk meg a stressztől?

  Szeminárium
  Kezdete
  2016.11.20. vasárnap 14:00
  Helyszín
  Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház u. 22/A.
  Részvételi díj
  A tanfolyam díja 3000 Ft, diákoknak 2000 Ft.

  Hogyan szabadulhatunk meg a stressztől?

  Fél napos tanfolyam sok gyakorlattal, amelyek segíthetnek a mindennapok során a nyugodtabb, boldogabb élet és a céljaink elérésében.

  Nehézségekkel mindennap találkozunk, és sokszor az általuk okozott stressz hatásaival is. A tartósan fennálló feszültség jelentősen ronthat életminőségünkön és egészségünk rovására is mehet, ezért jó, ha tudjuk, hogyan lehet a stressz kialakulását megelőzni, vagy ha már megjelent, akkor feloldani.

  A tanfolyam során ehhez szeretnénk segítséget nyújtani: hasznos tanításokat és konkrét gyakorlatokat adunk át az ókori filozófia tapasztalataiból és a modern pszichológia és kineziológia tárházából. Ezeket a mentális, érzelmi és mozgásos gyakorlatokat bárki használhatja, hogy megszabaduljon a felesleges feszültségtől, és életében a valóban fontos dolgokra tudjon koncentrálni.
  Nem a laza, stresszmentes, üres életet keressük, de nem is a túlhajszolt, túlfeszített, időhiánnyal, és állandó problémákkal teli napokat, hanem a boldog és egészséges középutat, amikor életünk hangszerének húrjai jól hangoltak, sem túl feszesek, sem túl lazák, ezért harmonikusan szólalnak meg.

  Az öt órás tanfolyam során:

  - Megismerjük a stressz elméletét, kialakulását, jeleit és fokozatait.
  - Elsajátítunk számos egyszerű stresszoldó gyakorlatot. Ezeket megelőzésképpen és a már esetleg kialakult nehéz lelki helyzetek kezelésére is alkalmazhatjuk, mindig olyat választva közülük, amire éppen szükségünk van.
  - Elgondolkodunk azon, hogy az embernek miért van szüksége a nehéz helyzetekre, és azon is, hogy hogyan tudjuk tudatosan kezelni ezeket a helyzeteket, sőt az egész életünket, hogy ne csak sodródjunk a körülmények hatására.
  - Megnézzük, hogyan tudjuk fejleszteni megkülönböztető képességünket, amellyel fel tudjuk mérni, miért és mi ellen érdemes, sőt kell is harcolunk, és hogy mi az, ami csak felesleges szenvedést okoz.
  - Megtanuljuk, hogyan gyűjtsük össze és használjuk fel belső kincseinket.
  - Felismerjük, hogy a jelenben stresszt kiváltó dolgokra általában sablonosan, gépiesen reagálunk, mert a múltbeli tapasztalatokat nem megfelelően használjuk fel. Megnézzük, hogyan tudunk megszabadulni a gépies reakcióinktól, hogy újra szabadon dönthessünk életünk mindennapi és kiemelt pillanataiban.
  - Amellett, hogy megismerjük, hogyan oldjuk a stresszt saját magunkon, arra is kapunk tanácsokat, hogy hogyan tudunk másoknak is segíteni.

  Előadó: Dr. Nagy Alinda és Klatsmányi Péter

  A tanfolyamra e-mailben kérjük regisztrálni legkésőbb a programot megelőző csütörtök éjfélig.


  Információ és jelentkezés: szfvar[kukac]ujakropolisz.hu