Hogyan érjük el az elérhetetlen álmokat?

Szeminárium
Kezdete
2016.05.28. szombat 14:00
Helyszín
Hunyadi Kultúrműhely, Budapest, Margit krt. 64/B fszt. 6.
Részvételi díj
1200 Ft, kedvezménnyel 900 Ft.

Hogyan érjük el az elérhetetlen álmokat?

A Ji King tanácsai a tökéletességet keresőknek.

Csak azok az elérhetetlennek tűnő álmok érhetők el, amelyeket a természet is támogat. Természet alatt nem csupán a fák, madarak, felhők és csillagok világát, de az ember természetét is értve. Az ilyesfajta álmokat álmodók lélekben már a jövőt élik és csak idő kérdése, hogy álmaik mikor válnak valósággá. Néhány év, évtized vagy évezred, esetleg millió évek? Számít-e egyáltalán az idő, amely alatt megvalósul a lehetetlen?

A Ji King bölcseleti könyv, amely egyszerre foglalkozik a tökéletes világgal és a mindennapi gyakorlattal és a kettő között feszülő nehézségekkel.

Előadásunkkal azokhoz szeretnénk szólni, akik bíznak a jövőben, hisznek az emberiség elérhetetlennek tűnő álmainak az elérésében, képesek és akarnak is tenni az egyetemes testvériség eléréséért és ezért vágynak mélyebb önismeretre és praktikus útmutatókra.

Az előadáson és az azt követő szemináriumon a Ji King sajátos nyelvezetével fogunk foglalkozni. Kezdők és haladóbbak számára is igyekszünk támpontokat adni ahhoz, hogy e világszerte nagyra becsült és sokak által évezredek óta sikerrel használt tanítást jobban megérthessék és a mindennapokban alkalmazhassák. Szó lesz az alapvető fogalmakról: vonalak, ősjelek, jelek, analógiák, változások... És ki fogunk térni arra is, hogy hogyan és mire érdemes és mire nem érdemes használni. Az elméleti tudáson túl a konkrét tapasztalatainkat is megosztjuk veletek.

Ji King jelek

Mire jó a Ji King? Miért használják oly sokan az egyszerű emberektől kezdve, tudósok, misztikusok, művészek és politikusok évezredek óta? Miben rejlik az a sokrétű, összetett és mégis rejtélyesen egyszerű bölcsesség, amely mindenki számára képes útmutatást nyújtani?
Az egyik titok minden bizonnyal abban rejlik, hogy az elmúlt évezredek bölcsei sikerrel tudták ötvözni a matematikai-mérnöki tudományos igényű megfigyeléseket az intuitív, művészi, misztikus tapasztalatokkal és mindezt egységes, belátható léptékű rendszerbe tudták foglalni. Kínában hétszáz éven át minden hivatalnoknak kötelezően kellett vizsgát tennie Ji King tanból. Japán politikusok máig használják a döntéseik előkészése során. K. G. Jung sokat merített belőle pszichológiai munkássága során... 

Mit adhat nekünk európaiaknak ma a 21. század elején a Ji King?
Érthetőbbé teszi a bennünk és a körülöttünk zajló folyamatokat és támpontokat ad ahhoz, hogy mi a legmegfelelőbb viszonyulás a különböző helyzetekben.
A benne leírt analógiák révén segít megsokszorozni a meglévő tudásunkat. Ha valaki mélyebben megérti az analógiák nyelvét, akkor az élet valamely területén felismert igazságokat nagyobb sikerrel tudja alkalmazni az élet más területein is.
Segítségével pontosabban lehetünk képesek meghatározni a saját szerepünket a különböző társas helyzetekben és egyértelműbben tudjuk felmérni az ebből fakadó erőnket, kötelességeinket és a vele járó veszélyeket is.

Előadó: Apáti János

Kapcsolódó cikkünk: Ji King – A szimbólumok nyelve