Historikus táncház

Kezdete
2014.04.06. vasárnap 17:00
Helyszín
Hunyadi Kultúrműhely Budapest, Margit krt. 64/B fszt. 6.
Részvételi díj
1200 Ft, kedvezménnyel 900 Ft.

Historikus táncház

Népszerű báli táncok a XVI-XVIII. századi Európából

„A tánc, avagy szökellés egy tetszetős és hasznos művészet, amely megadja és megtartja az egészséget, előnyös a fiataloknak, kellemes az idősebbeknek és helyénvaló mindenki számára…”

Thoinot Arbeau 1589-ben megjelent Orchesographie című tánckönyvéből származik az idézet, amellyel vidám táncházba hívunk minden kedves érdeklődőt.

A régi korok zenéjének (újra) felfedezése mellett e korok táncai is figyelmet érdemelnek, hiszen a fennmaradt traktátusok és tánckönyvek segítségével rendkívül színes világ tárul elénk. A kecses mozdulatokban való gyönyörködésnél pedig csak az jelenthet nagyobb élvezetet, ha mi magunk is tánccipőt húzunk.

Előképzettség nem szükséges. Kérünk, hozz magaddal lapos vagy alacsony sarkú váltócipőt, amelyben kényelmesen tudsz mozogni (pl. valamelyik tavaszi-nyári cipődet, szandálodat, balett vagy jazz gyakorlót, karaktercipőt). Párt hozni nem szükséges.

Mindenkit szeretettel várunk!

A táncházat vezeti: Freész Katalin

A terem korlátozott befogadóképessége miatt a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékod a hunyadi[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címen jelezd.