Hermetikus hagyományok: a Lélek alkímiája

Előadás
Kezdete
2013.04.06. szombat 16:00
Helyszín
Hunyadi Kultúrműhely Budapest, Margit krt. 64/B fszt. 6.
Részvételi díj
900 Ft, kedvezménnyel 700 Ft.

Hermetikus hagyományok: a Lélek alkímiája

"Egy lélekből, a Minden-lélekből jönnek elő a lelkek, akik szétszóródnak az egész világon, mintha szándékosan elrendezték volna. Ezek a lelkek sok átalakuláson mennek keresztül..."  (Hermetikus töredék)

Mindannyian folyamatosan változunk, ha akarjuk, ha nem.
De történnek-e lényeges átalakulások bennünk, képesek vagyunk-e tudatosan átlényegülni egy általunk kiválasztott célt követve, vagy leginkább csak a körülményekre reagálunk?

Az alkimisták az anyagot csak eszköznek tekintették arra, hogy önmagukat nemesítsék ólom-emberből arany-emberré. De milyen fázisokon kell átmennünk ehhez, milyen tudást rejt az Azoth ábra, mi köze Szaturnusznak a kezdethez és véghez? És mit is akartak egyáltalán a hermetikusok és kik voltak ők, miért foglalkoztak alkímiával is? Miért volt orvos is szinte minden mérvadó alkimista és miért gyógyítottak sokszor ingyen? Ez válasz lehet arra, hogy az én egyéni, belső fejlődésemnek és átalakulásomnak mi köze van, mi köze lehet a többi ember sorsához

Újdonság! Ne maradj le programjainkról azért, mert nem tudod kire bízni gyermekedet! Az előadás ideje alatt szakszerű felügyeletet és színvonalas elfoglaltságot biztosítunk gyermeke(i)d számára. Ha szeretnéd kipróbálni, jelezd mielőbb a hunyadi[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címen.

Előadók: Apáti János, Dr. Bácskai Csegő, Jankovics Márta