Haláli egyiptomi játék – Ez is filozófia!

  Előadás
  Kezdete
  2014.09.19. péntek 20:00
  Helyszín
  Főnix Kultúrműhely, Budapest, Rigó utca 6–8.
  Részvételi díj
  A belépés ingyenes.

  Haláli egyiptomi játék – Ez is filozófia!

  20 perces előadás és beszélgetés, valamint játék 30 percben

  - Beszélgetés a misztikus ősi Egyiptom sorsfordító játékáról, a Szenetről
  - Az egyiptomi tanítás szerint minden tettünk mérlegre kerül halálunk után. Az erre való felkészülésben, a helyes élet kialakításában segíthet az önismereti Szenet játék.
  - Próbáld ki magad, hogyan haladsz végig – bár most csak bábukkal – az életen és a halál fázisain, nézz szembe utad próbáival, győzelmeivel és tanulságaival!

  A beszélgetést és a játékot vezeti: Kovács Balázs


  Az előadás az Ez is filozófia! programsorozat része:

  Lehet-e olyan nézőpontból szemlélni világunkat és benne mindannyiunkat, ahol nem válik el egymástól tudomány és művészet, közösségépítés és az önismeretre irányuló igyekezet? Lehetséges, ha a tudás valamennyi ágára ugyanabból az egy, az ember életének értelme és célja szempontjából nézünk.

  Ez pedig nem más, mint a filozófia, és így minden lehet filozófia. Bármiben, amiben elmerülünk, kereshetjük valódi önmagunkat, a rejtett lényeget és az igazságot. Ha úgy akarjuk, akármilyen tudáság és tevékenység segítségével jobbá tehetjük magunkat, a másokhoz való viszonyunkat, és ezáltal a társadalomra is hatást gyakorolhatunk.

  A filozófia mint életmód egyszerűbbé, ugyanakkor izgalmasabbá is teszi az életet. Egyszerűbbé azért, mert a különböző formák mögött felsejlik ugyanaz a lényeg, izgalmasabbá pedig azért, mert általa új összefüggésekre jutunk és új kihívásokkal találkozunk, amelyeket a szétszabdalódott élet nem is enged meglátni.

  Aki kíváncsi a mindent felölelő filozófiára és szívesen próbára tenné, kóstoljon bele a gyakorlatokkal, játékokkal tarkított programokba. A rendezvényfolyamon együtt gondolkodhat, beszélgethet és egy önkéntes akcióban együtt cselekedhet másokkal – mindannyiunkért.