„FŰBEN-FÁBAN ORVOSSÁG” – Miben rejlik a növények gyógyító ereje? - filozófiai kávéház

  Filozófiai kávéház
  Kezdete
  2014.05.18. vasárnap 18:00
  Helyszín
  Ribillió kávézó és söröző, Székesfehérvár, Rózsa u. 1.
  Részvételi díj
  A belépés díjtalan.

  „FŰBEN-FÁBAN ORVOSSÁG” – Miben rejlik a növények gyógyító ereje? - filozófiai kávéház

  [[[Az emberek és a növények ősidők óta szoros kapcsolatban élnek egymással, a növények táplálnak és gyógyító hatásukkal szolgálnak bennünket. A régi hagyományok szerint nincs is olyan betegség, amelynek ne lenne ellenszere a természet patikájában, csak tudnunk kell felismerni a lényeiben, például az ásványokban, a növényekben vagy éppen az állatokban rejlő gyógyító erőket.

  Amikor a növények gyógyerejére gondolunk, akkor a legtöbbeknek a gyógynövények és azok hatóanyagai jutnak eszébe, amelyek jótékony hatással vannak testünk biokémiai folyamataira. A növények azonban nemcsak a testünkre lehetnek hatással, hanem a fizikainál finomabb szintjeinkre is. Gyógyító erejükkel kiegyensúlyozhatják energetikai rendszerünk működését, sőt segíthetnek harmonizálni érzelmi és gondolati életünket, így minden szinten részt vehetnek egészségünk megőrzésében és az esetleges betegségek meggyógyításában.

  •    Hogyan hatnak testünkre a finomabb szintek? Milyen szerepet játszanak egészségünkben és a betegségek kialakulásában?
  •    Milyen fizikai, energetikai és lelki gyógyító hatással bírnak a növények?
  •    Gyógyteák, fűszerek, illóolajok, homeopátiás szerek, Bach virágesszenciák – Miben rejlik a gyógyító erejük? Hogyan használhatjuk őket az öngyógyításban?
  •    Hogyan állítsuk össze házi patikánkat a természet adta növények segítségével? Hogyan gyűjthetünk vagy nevelhetünk növényeket és hogyan készülhetnek a gyógyítást segítő szerek?

  Ha szeretnél többet tudni mindezekről és némi gyakorlati ismeretre is szert tenni, esetleg megosztani saját tapasztalataidat, akkor várunk Filozófiai kávéházunkban!

  „A legnemesebb gyógyszerek a növények.” (Theophrasztosz)

  Előadók:    Dr. Nagy Alinda, Mozsolics Orsolya, Klatsmányi Péter és az Új Akropolisz gyógynövényes csapata

  Információ: szfvar[kukac]ujakropolisz.hu