BarlangOffice

  Színielőadás
  Kezdete
  2013.11.30. szombat 18:00
  Helyszín
  Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. ker., Rigó u. 6–8.
  Részvételi díj
  Ingyenes

  BarlangOffice

  színjáték Platón barlanghasonlatából

  „Az életben mindig választani kell. Nem lehet minden a miénk.”

  „De furcsa szerzet az ember! Alighogy megkötözik vagy bezárják pár napra, máris kétségbeesetten követeli a szabadságot. Azt viszont élvezi, ha saját indulatai, szenvedélyei és tudatlansága verik láncra… Csak azt nevezhetjük evolúciónak, amikor bensőnk átalakításáért fáradozunk. Magunknak kell elűznünk belső árnyainkat. Nem a világot érdemes megváltoztatni, és erre nincs is szükség… A kulcs az emberben van, és az ember mindennek a kulcsa.”
  (Jorge Angel Livraga)

  Egy profi reklámstúdióba új megrendelés érkezik: készítsenek kisfilmet Platón barlanghasonlatából egy jótékonysági estre. A cég munkatársai a jól bevált rutin szerint fognak hozzá a feladathoz, valami mégis felkavarja az állóvizet… Ahogy megindul az ötletelés, újra szembesülnek az élet alapvető kérdéseivel, amelyeket utoljára kamaszként tettek fel maguknak. Szabadságról-rabságról, életről-halálról, valóságról-illúzióról vitáznak.

  – Van-e élet a hétköznapok mókuskerekén túl?
  – A magunk fejével gondolkodunk-e?
  – Szabad-e egy felnőttnek az álmait követni?

  Megannyi kérdés, amelyre a Barlang Urai nem akarják, hogy megleljük saját válaszunkat. Ezért a leghatékonyabb eszközzel térítenek el a kereséstől: önnön gyengeségeinkből szőtt csapdába ejtenek. Vajon a BarlangOffice-ban lesz lehetőség a választásra?

  Előadja: Az Új Akropolisz színjátszóköre

  A terem korlátozott befogadóképessége miatt megköszönjük előzetes regisztrációdat. Részvételi szándékod a regisztracio[kukac]ujakropolisz.hu?subject=Regisztr%C3%a1ci%C3%B3%20a%20Barlang%20Office%20el%C5%91ad%C3%A1sra&body=N%C3%A9v:%20%0D%0AL%C3%A9tsz%C3%A1m:%20%0D%0AEl%C3%A9rhet%C5%91s%C3%A9g:%20%0D%0AEgy%C3%A9b%20info:%20%0D%0A">regisztracio[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címen jelezheted.

  Az eseményről készült tudósítás itt olvasható.

     UNESCO - World Philosophy DayA filozófia világnapja az UNESCO kezdeményezése, melyben az Új Akropolisz Filozófiai Iskola az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága támogatásával vesz részt. A programsorozat konkrét tartalmáért az Új Akropolisz Filozófiai Iskola vállal felelősséget.