Argentin tangó tanfolyam Egerben

Sorozat
Kezdete
2011.11.26. szombat 10:00
Helyszín
Eger, Agria Park, Törvényház utca 4.
Részvételi díj
egy intenzív délelőtt ára 3000 Ft / alkalom (3*60 perc táncóra).

Argentin tangó tanfolyam Egerben

A Salsa de la Noche és az Új Akropolisz kezdő argentin tangó tanfolyamot szervez Egerben kéthetente szombat délelőttönként.

A tangó a 18. század végén és a 19. század elején bukkant fel Dél-Amerikában. Páros tánc, amelyben a kötött lépések helyett fontosabb a férfi és a nő egymásra hangolódása, a hagyományos nemi szerepeknek megfelelően. Ha tanulunk is figurákat az órán, a legfontosabb a tangó improvizatív jellege: a férfi kezdeményez, a zene ritmusára „ajánl” egy lépést a nőnek, és ha a nő ezt fogadja, létrejön a tánc, megszületik a harmónia.

Tánctanár: Huszár Tamás

„Nem az a fontos, hogy mi a lépésed, hanem az, hogyan éri el a férfi, hogy a lány oda lépjen, ahova ő javasolja, és azt csinálja, amit ő ajánl a zene inspirációjára. A tánc a test kommunikációja az érintésen keresztül. Folytonosan alakul, fejlődik, megújul, de nem valamely szabály szerint, hanem a pillanat szülte valóság burkában. Ám amint megszületett, már el is illan, s áramlik tovább. Ez nem túl könnyű, de nagyon izgalmas játék!” (Glotz Mária)
 Kezdő argentin tangó tanfolyam Egerben  Kezdő argentin tangó tanfolyam Egerben
 Kezdő argentin tangó tanfolyam Egerben  Kezdő argentin tangó tanfolyam Egerben
„Az utazásom során megtapasztaltam, hogy a tangó nem egyszerű divattánc, ugyanis ami száz éve élő kultúra, az nem divat. A tangó lényege a nők és férfiak viszonya a táncban, az egymásra hangolódás, legfőképpen "sétaölelésben", valamint az, hogy a tangó legalább annyira az idősek, mint a fiatalok tánca is.” (Budai László világbajnok)