Ahol egykor Róma legiói álltak... - történelmi séta

  Tanulmányi kirándulás
  Kezdete
  2009.09.13. vasárnap 10:00
  Helyszín
  Budapest, Óbuda
  Részvételi díj
  1500 Ft, nyugdíjas, pedagógus (igazolvánnyal) és diák: 700 Ft. Ez tartalmazza a múzeumi belépőt is. A múzeumban 600 Ft-ért fotójegyet lehet vásárolni.

  Ahol egykor Róma legiói álltak... - történelmi séta

  Időutazás az ókori Aquincum maradványai között Óbudán
  Mottó: „De mit adtak nekünk a rómaiak?!”

  Kirándulásunkban bejárjuk az egykori római város legfontosabb pontjait, megismerkedünk a katonaváros és polgárváros jellegzetes épületeivel. Történész, régész és mérnök idegenvezetőink segítenek felidézni az egykori civilizáció jellegzetességeit. Az amfiteátrumban bemutatjuk a gladiátorok különös világát, a nagy fürdőben a testápolás és a műszaki tudományok magas fokával találkozhatunk.

  A kirándulás befejező állomása az Aquincumi Múzeum és romkert, ahol szóra bírjuk a legfontosabb leleteket, és feltárulnak egy ókori római város mindennapjai, vallási élete és katonai szerveződése.

  A kirándulás 10 órakor indul a Zsigmond térről, és kb. fél 3-kor fejeződik be az aquincumi romkertben.A kirándulásra érdemes kényelmes cipővel jönni, hiszen a legfontosabb helyszíneket gyalogosan járjuk be, szükség lesz két buszjegyre is, és hasznos lehet némi elemózsiát, de főként innivalót hozni. Kedvcsinálóul néhány kép az előző kirándulásról:

   

  Aquincum, Új Akropolisz

  Aquincum, Új Akropolisz
   Aquincum, Új Akropolisz

   

   Aquincum, Új Akropolisz

  Az idegenvezető csapat élén: Rusznák György