A Nap, a Hold és a Csillag elrablása

  Gyerekprogram
  Kezdete
  2008.06.21. szombat 17:00
  Helyszín
  Budapest, Óbudai Múzeum (a Múzeumok éjszakáján)

  A Nap, a Hold és a Csillag elrablása

  Volt egyszer három legény, akik beleszerettek a konok király lányaiba, a Napba, a Holdba és a Csillagba, de a király sehogy sem akart kötélnek állni. Történt egyszer, hogy félelmetes sárkányok rabolták el ezeket a lányokat, sötétséget borítva a földre.A legények sem voltak restek, útnak eredtek, hogy kiszabadítsák kedvesüket. Útjuk során – hála jószívűségüknek – különféle varázstevő eszközök segítségével győzték le a gonosz ellenfeleket. A Nap, Hold és Csillag kiszabadulása után világra szóló lakodalmat csaptak, amely után egyszeriben újra világosság gyúlt a földön.

  A mesejátékot a gyerekekkel közösen adjuk elő, saját készítésű jelmezekben.

  Tudósítás az eseményről

  Az előadásmód különlegessége, hogy a jobb befogadhatóság és a komplex élmény kedvéért ötvöztük benne a bábos és a játszószínházas technikát. Népes közönség figyelte – közel negyven gyermek és ugyanennyi felnőtt –, ahogy elsőként bábozással elevenedett meg a történet. Nem akármilyen zenei aláfestéssel, hiszen a jelentkező gyerekek a legjellemzőbb pillanatokban ritmushangszerekkel fokozták a hangulatot: külön hangja volt a három királykisasszonynak és a félelmetes sárkányoknak is.
  A foglalkozás második harmadában a gyerekek kiválaszthatták, hogy milyen szerepelővé szeretnének átalakulni, és ki-ki elkészíthette a maga pajzsát, koronáját, kardját. A játszószínházra kis csoportokban készültünk fel, megbeszéltük a mese menetét. A sárkányokat legyőzni induló fiúk csapata még csatakiáltást is választott magának.
  A harmadik rész arra adott lehetőséget, hogy a gyerekekben összekapcsolódjon a megértett tartalom a közös játék önfeledt pillanataival. A kislányok hűségesen és türelmesen várakoztak a legényekre, a bátor vitézek pedig nem feledkeztek meg arról sem, hogy kalandos útjuk során segítséget nyújtsanak a bajba jutott csikónak, így közös erővel elnyerték azokat a varázseszközöket, amelyek a későbbiekben a sárkányok ellen segítettek.

  A játék során senki sem feledkezett meg a szerepéről. Reméljük, hogy kis hőseink ezt a bátorságot, bajtársiasságot és türelmet továbbviszik majd az egymáshoz való viszonyulásuk során a hétköznapok kihívásai között is. 

  Nap Hold Csillag elrablása - Új Akropolisz
  Nap Hold Csillag elrablása - Új Akropolisz
   Nap Hold Csillag elrablása - Új Akropolisz Nap Hold Csillag elrablása - Új Akropolisz
   Nap Hold Csillag elrablása - Új Akropolisz  Nap Hold Csillag elrablása - Új Akropolisz
   
  Nap Hold Csillag elrablása - Új Akropolisz