19. Erénynek erejével novella- és esszépályázatunk eredményhirdetése

  Pályázat
  Kezdete
  2014.05.17. szombat 14:00
  Helyszín
  Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII., Rigó u. 6–8.
  Részvételi díj
  A belépés díjtalan.

  19. Erénynek erejével novella- és esszépályázatunk eredményhirdetése

  Az Új Akropolisz Filozófiai Iskola – az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága támogatta – Erénynek erejével novella- és esszépályázatával közel húsz éve biztatja arra az amatőr, rendszeresen nem publikáló szerzőket, hogy írásaikban jelenítsék meg az etikai és közösségi értékek szerepét korunkban. A 19. írói pályázat témája Platón tanításaihoz kapcsolódott, aki műveiben hangsúlyozta az olyan emberi közösség fontosságát, amelyben a harmóniát az egyén, a társadalom és a világ egyensúlya hozza létre. A jelen pályázat arra ösztönözte a műveiket beküldő szerzőket, hogy alkotásaikkal segítsenek a világunkban egyre erősödő elszigeteltség és szorongás leküzdésében és az útkeresésben. Az amatőr alkotóművészet megfogalmazta üzeneteknek és a képzelőerőnek köszönhetően a mára már több mint két és fél ezer regisztrált felhasználó nem csak virtuális útitárs lehet az igazság, szépség és jóság keresésében. Az eredményhirdetésen évről évre megrendezett kerekasztal-beszélgetés a tapasztalat- és eszmecsere pezsgő fóruma.

  Az első 15 helyezettet az eredményhirdetést megelőző egy-két hétben telefonon vagy e-mailben értesítjük. A pályázat eredményeiről és a helyezésekről elektronikus hírlevelünk júniusi számában is beszámolunk.

  A pályázat díjazása:
  1. díj: 1 db hordozható számítógép (laptop) + 2 db bérlet filozófiai tanfolyamunkra
  2. díj: 30 000 Ft + 2 db bérlet filozófiai tanfolyamunkra + könyvjutalom
  3. díj: 20 000 Ft + 2 db bérlet filozófiai tanfolyamunkra + könyvjutalom

  A 30 kiemelt, és a további 15 ígéretes pályaművet elolvasni, a legjobbakra szavazni a pályázat honlapján lehet.
  A közönségdíj győztese szintén könyvjutalomban részesül.

  Az eredményhirdetés után a helyezettek, valamint a legjobb tizenkét-tizenöt írás szerzői az elmúlt évhez hasonlóan egyéni értékelést kapnak, és a zsűrielnökkel részt vehetnek egy írásaikkal, írással kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésen.

  Minden pályázót és érdeklődőt szeretettel várunk!

  A rendezvény támogatói
  Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
  Unesco logo

  LAPOS.HU
  lapos.hu

  NOTEBOOKSCREEN.EU
  notebookscreen.eu

  NOTIK.HU
  notik.hu