Szolidaritás

Varázsolj karácsonyt 2016-ban is!

Dátum: 
2016. november
Helyszín: 
Főnix Kultúrműhely, Budapest, Rigó utca 6–8.
Gyűjtés_2015
Tartósélelmiszer-, téliholmi-, ruha- és játékgyűjtés az Új Akropolisz központjában

Szívesen felajánlanád másoknak kinőtt, feleslegessé vált ruháid, játékaid, túrafelszerelésed?  Tartós élelmiszert vásárolsz? Tudsz eggyel többet is tenni a kosaradba?
Itt a remek alkalom!

Színházi est jótékony céllal

Dátum: 
2016. december 3. szombat, 16:00
Helyszín: 
Hunyadi Kultúrműhely, Budapest, II., Margit krt. 64/B, fszt. 6.

csillárDecember elején az Utcafront Tolerancia Színház társulata lesz az Új Akropolisz Filozófiai Iskola vendége. Rejtő Jenő Biztosíték és Nóti Károly A csillár című egyfelvonásos bohózatát adják elő, amelyre szeretettel várják a klasszikus kabaréjeleneteket kedvelőit, és mindazokat, akik kikapcsolódni vágynak.

Jegyvásárlás helyett…
a belépő a társulat adománygyűjtő ládájába dobott, tetszőleges összegű támogatás. A felajánlott összegekkel elsősorban vidéki fellépéseik útiköltségét fedezik, valamint az Utcafront Menedék hajléktalanszálló működését támogatják látogatóink.

Játékvarrás egy mosolyért

Dátum: 
2016. november 26. szombat, 14:00
Helyszín: 
Hunyadi Kultúrműhely, Budapest, II., Margit krt. 64/B, fszt. 6.
TextilfigurákTextilfigura-varrás jótékony célra

Ezen a szombaton a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegei számára varrunk vidám, színes állatfigurákat. A tarkabarka textiljátékok a bentlakó gyerekek Mikulás-csomagjába kerülnek majd.
Az Új Akropolisz Filozófiai Iskola önkénteseinek szociális csoportja szeretettel vár minden csatlakozni vágyót életkortól, kézügyességtől függetlenül.


Szociális akció a filozófia világnapján

Dátum: 
2016. november 14. hétfő, 17:00
Helyszín: 
Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház u. 22/A.
Két kéz két puzzle darabot illeszt össze2016.10.14-18.
Csatlakozz a szociális akciónkhoz, amelynek során ruhákat, játékokat, gyermekkönyveket és tartós élelmiszereket gyűjtünk a rászorulóknak!
Amit már nem használsz vagy a gyermekednek már nincs rá szüksége, felajánlhatod másoknak, akiknek még sok örömet okozhat. Megválni a nem használt tárgyainktól talán könnyebb, ha tudjuk, ajándék lehet az mások számára. A karitatív program során célunk hídként működni azok között, akik adni szeretnének, és akik számára igazi segítség az adomány.

Akiknek gyűjtünk:
Székesfehérvár környéki rászoruló családok.

Amit várunk:

Varázsolj karácsonyt 2015-ben is!

Dátum: 
2015. december
Helyszín: 
Főnix Kultúrműhely, Budapest, Rigó utca 6–8.
Varázsolj karácsonyt 2014
Élelmiszer-, játék- és ruhagyűjtés az Új Akropolisz központjában

Kinőtt ruha? Megunt játék? Ha már nem használod, miért ne ajánlhatnád fel másoknak? Azzal, ami az otthonodban már csak a helyet foglalja, igazi karácsonyi örömet okozhatsz másoknak. Tartós élelmiszert vásárolsz? Eggyel többet is tehetsz a kosaradba.

Egyesületünk pesti központjában november 30. és december 12. között várjuk mindazokat, akik örömmel ajándékoznának annak is, akit nem ismernek, de tudják, hogy szüksége van rá. Amit kapunk, azt budapesti és Baranya megyei rászorulóknak juttatjuk el.

Végtelen pillanatok

Dátum: 
2015. október 15. csütörtök, 18:00
Helyszín: 
Hotel Famulus Pódium étterem – Győr, Budai út 4–6.
zenés művészeti előadás a Fehér Bot világnapja alkalmából rendezett jótékonysági rendezvényen
A Patrónus Lions Club Győr által rendezett „Vakvacsora” című jótékonysági rendezvényen lép fel az Új Akropolisz Zenecsoportja, ahol magyar költők megzenésített versei hangzanak el.
Az est célja: vak és gyengénlátó gyermekek támogatása.

Belépődíj: 
6500 Ft

Februári angyalok

Dátum: 
2015. február 6. péntek
Helyszín: 
Pécs, Budai Városkapu Iskola
ruhaosztásA karácsony környéki jótékonysági dömpinget követően január-februárban égető hiány jelentkezik az adományok terén, ezért az Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesület évről-évre kifejezetten erre az időszakra szervezi meg ruha- és játékgyűjtési akcióját.

Varázsolj karácsonyt 2014-ben is!

Dátum: 
2014. december
Helyszín: 
Főnix Kultúrműhely, Budapest, Rigó utca 6–8.
Varázsolj karácsonyt 2014
Élelmiszer-, játék- és ruhagyűjtés az Új Akropolisz központjaiban

Kinőtt ruha? Megunt játék? Ha már nem használod, miért ne ajánlhatnád fel másoknak? Azzal, ami az otthonodban már csak a helyet foglalja, igazi karácsonyi örömet okozhatsz másoknak. Tartós élelmiszert vásárolsz? Eggyel többet is tehetsz a kosaradba.

Egyesületünk két budapesti központjában november 17. és december 13. között várjuk mindazokat, akik örömmel ajándékoznának annak is, akit nem ismernek, de tudják, hogy szüksége van rá. Amit kapunk, azt budapesti és Baranya megyei rászorulóknak juttatjuk el.

Segélycsomag a szerbiai árvízkárosultaknak

Dátum: 
2014. május 23. péntek, 18:00
Helyszín: 
Budapest
segélycsomag
A 2014 májusában kialakult árvízhelyzet Szerbiában a hivatalos becslés szerint több mint egymillió embert érintett. Egész városokat kellett evakuálni, és körülbelül harminckétezer lakost kitelepíteni otthonából. A magyarországi Új Akropolisz négynapos gyűjtése után egy puttonyos autónyi, tartós élelmiszerből, valamint higiéniai és fertőtlenítőszerekből álló segélycsomagot juttatott el a szerb nagykövetségre, amit aztán repülőgéppel szállítottak az érintett régiókba.

Mélységesen együtt érzünk a katasztrófa áldozataival, és reméljük, hogy kis mértékben mi is hozzá tudtunk járulni a mentési munkálatok sikeréhez.

Karácsony után, gyermeknap előtt

Dátum: 
2014. március 7. péntek, 09:00
Helyszín: 
Pécs, Városkapu Általános Iskola
Nem volt semmilyen gyerekekhez kapcsolódó ünnep március 7-én, amikor a pécs-meszesi Városkapu Általános Iskola hátrányos anyagi helyzetű családjai között gyerekruha- és játékadományokat osztottak az Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesület önkéntesei.
Az egyesület helyi központja negyedik éve szervez ilyen akciót az általános iskola javára. Idén az Új Akropolisz budapesti és pécsi központjainak gyűjtéséből összesen 22 zsák gyerekruha és -cipő, 1 óriási zsák plüssjáték és 5 doboz különféle gyerekjáték jutott el a pécs-meszesi iskolaközpontba. Az iskola tanulói között minden évben egyre több a szegény sorban élő gyermek, ezért az önkéntesek életkor szerinti előzetes válogatással csoportosították az adományokat, hogy meggyorsíthassák az osztást, hiszen ilyenkor mindenki szeretne minél előbb az adományok közelébe kerülni.

Császár Tímea