Középkori játékok

Dátum: 
2011. május 14. szombat, 10:00
Helyszín: 
Óbudai Múzeum

Az Új Akropolisz az Óbudai Múzeum „Itthon Óbudán” – családi rendezvényén az alábbi lehetőségeket kínálja a fiatal vendégeknek:

Udvarhölgy-képző

A lányok a kor divatjának megfelelő ékszereket készíthetnek gyöngyből, textilből, papírból, valamint ruhakiegészítőket és díszeket. A gyerekek közben a reneszánsz viselkedéskultúrával és viseletekkel ismerkednek, hogy aztán visszatérve a jelenbe igazi udvarhölgyekhez méltó kecsességgel és szívbéli finomsággal éljék mindennapjaikat.

Vívó iskola

Az apródok – lovagjelöltek – vitézként felkészülhetnek csatáikra azáltal, hogy elkészítik kardjukat vagy lándzsájukat, pajzsukat, és gyakorolhatják a bajvívást, a lovagi torna egyes elemeit. Megismerkedhetnek a címereken használt szimbólumokkal. Az ügyességi játékok a harcnak, a küzdelemnek jelképes formája. Némelyik a testet edzi, mások a vitézi készségeket fejlesztik, mint a párbaj, a gyűrűdöfés, a különféle dobó- és célzójátékok. A Király Fegyvermestere oktatja az ifjú apródokat a Fekete sereg lovagjainak alapvető ismereteire (tisztelgés, menetelés, kardforgatás, párbaj-etikett). A gyerekek a kardokat kézbe véve átélhetik a régi korok apródjainak mindennapjait, a Fegyvermester keze alatt ismerkedhetnek az udvari viselkedés szabályaival, valamint a vívás elméleti és gyakorlati alapjaival.

A program 10.00-16.00 óráig tart.