Előadások

Görög istenek és mitikus szörnyek nyomában a 8. kerületben

Dátum: 
2017. március 19. vasárnap, 15:00
Helyszín: 
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. ker., Rigó u. 6–8.
városi sétaA főváros utcáin sétálva lépten-nyomon megakadhat a tekintetünk egy-egy mitológiai alakon. Griffek és oroszlánok vigyázzák lépteinket, egy ház ormáról Athéné tekint le ránk bagolyszemével, vagy kígyós botjával Hermész mutatja a helyes utat. Itt az Igazságos Kormányzás allegóriája, amott Pannonia istennő ül fenségesen a Művészet, a Tudomány és a Történelem megszemélyesített alakjai körében. Egyszer csak egy sárkány fúj ránk mérgesen egy templom homlokzatáról. Vajon mi őriz?

Milyen értékeket hirdetnek a régi nemesi családok címerei? Mit keresnek az ókori görög és a régi magyar mitológia hősei a budapesti bérházak és paloták falfrontján, közterein, és mit üzennek nekünk, 21. századi városlakóknak?
Belépődíj: 
1200 Ft, kedvezménnyel 900 Ft.

Mandalák - Visszatérés a teljességhez (előadás gyakorlatokkal)

Dátum: 
2017. február 25. szombat, 10:00
Helyszín: 
Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház u. 22/A.

Mandala készítéseA tibeti mandalák színes, szimbólumokban bővelkedő világába kalauzoljuk el az érdeklődőket. A mandala a teljesség szimbóluma, ami segít újra teljessé válni, megvalósítani a bennünk eredendően meglévő, csak széttöredezett egységet. Szimbólumainak megismerésével mintha gondolataink és érzelmeink dzsungelében egy térképet kapnánk a kezünkbe, ami eligazít ezek útvesztőjében és segít lecsendesíteni őket, illetve kiemelkedni belőlük. Célunk a saját központunkba való eljutás, az önmagunkra találás. A mandala segítségével ezt az utat követjük végig - gyakorlatokkal fűszerezve.

Előadó: Doba Éva
Időtartam: 10:00 - 12:00

Belépődíj: 
1500 Ft, kedvezménnyel 1000 Ft.

ÉRTELEM és INTUÍCIÓ – Fedezd fel és használd egyszerre a jobb és a bal agyféltekéd erőit!

Dátum: 
2017. február 25. szombat, 14:00
Helyszín: 
az Új Akropolisz egri központja

Két agyfélteke

Köszönjük a jelentkezéseket - a férőhelyek száma elfogyott! 

Belépődíj: 
3000 Ft, diákoknak 2000 Ft.

A belső sárkányunk és a mögötte rejlő kincs

Dátum: 
2017. február 21. kedd, 18:30
Helyszín: 
Concordia Kultúrműhely, Szeged, Juhász Gyula utca 36./a, Szeged, 6721
mese
Gyakorlati filozófiával az önismeret felé

Hol találod a belső sárkányodat?

- Elhatároztad, hogy naponta fogsz sportolni vagy nyelvet tanulni, de néhány nap után mégis abbahagyod?

- Vágysz arra, hogy részt vegyél egy közösségi programon, vagy kapcsolatokat teremts, de nincs hozzá elég önbizalmad, ezért kihagyod a lehetőségeket?

- Észreveszed, hogy gyakran kerülsz hasonló, nehéz helyzetekbe különböző körülmények között is, amitől nem tudod, hogyan szabadulj meg? 

És még sok-sok formája lehet...
Belépődíj: 
A belépés díjtalan.

Csend-labor színházi workshop

Dátum: 
2017. február 18. szombat, 09:00
Helyszín: 
Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház u. 22/A.

KőfolyosóAz évezredes hagyományokon alapuló színjátszás nem csupán a résztvevők szórakoztatását szolgálja, hanem segíti a színész és a néző lelki és szellemi fejlődését is.

A workshop célja megismertetni a résztvevőket ezzel a művészeti örökséggel, amelyhez a modern színészképzés eszközeivel közelítünk, amelyek a hangsúlyt a résztvevők belső világának feltárására helyezik. A gondosan válogatott koncentrációs és improvizációs gyakorlatok során olyan eszközöket és módszereket próbálunk ki, amelyek megtalálhatóak az ókori görög vagy távol-keleti színjátszásban is, de a mai napig használatosak.

Belépődíj: 
3000 Ft, diákoknak 2000 Ft.